MÜSİAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Bir süreden beri ülkemizde yaşanan ve vatandaşlarımızı tedirgin eden gelişmeler, acilen bir yargı reformu yapılması zorunluluğunu gözler önüne sermektedir. Bununla birlikte, yargı reformunun nasıl gerçekleştirileceği ve izlenmesi gereken yol konusunda da bir uzlaşmanın elzem olduğunu dikkatlerden kaçıramayız.
2 yılı aşkın bir zamandır MÜSİAD olarak dile getirmeye çalıştığımız yapısal reformlar içinde yer alan, kavga ve kutuplaşmalardan uzak bir yöntem ile gerçekleştirilecek yargı reformu, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine hızla ulaşmasında yolunu açacaktır. Ülkemizde yaşayan her kesim ve konunun muhatabı olan taraflar başka bir niyet taşımıyorlar ise, bu durumun bir mecburiyet olduğunu da kolayca anlayacaklardır.
Kesinlikle inanıyoruz ki, yargı sisteminde yapılacak makul değişiklikler ve özellikle yeni sivil anayasanın tekamülü ile hem Türkiye ve hem de vatandaşlarımız kazanacaktır. Ayrıca, Türkiye üstlenmiş olduğu ve takdir edilen liderlik işlevini de kendine yakışır bir suretle daha kolayca icra edebilecektir."