2013'ün sonlarına doğru projenin tamamlanacağını kaydeden Çalık, "Bu tünel, zemin sağlam olduğu için 15 gün sürede 80 metre açıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu yol güzergahımız 77 milyon TL'ye ihale edildi. Tünel ihale bedelimiz 35 milyon TL'dir. İnşallah Allah nasip ederse, karşı taraftan da tünel çalışmaları devam ediyor. Sekizinci ayda tünelde aydınlığı göreceğiz. 2013'ün sonlarına doğruda projemizi tamamlamış, Doğu'yu Güney'e, Kuzeyi Güney'e bağlayan tünelimizi hizmete açacağız. Bizim çok önemli yol ağımız Erkenek tünelimiz; Gölbaşı, Erkenek, Malatya yol güzergahımız inşallah tamamen dört dörtlük bir yola kavuşmuş olacağız" diye konuştu.
Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ise, "Erkenek tünelinin Gölbaşı çıkış portalındayız. Buradaki çalışmalarımız 15 gün önce başladı. Tünelimiz, bin 850 metre uzunluğunda, çift tüplüdür. İki çarpı iki gidiş geliş olmak üzere planlandı. Tünelin Gölbaşı çıkışında çalışmalar devam ediyor. 80 metrede kazı çalışmaları yapılmış durumda. Zeminin iyi olmasından dolayı kazı ve tünel çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. 15 gündür Gölbaşı tarafından tünel çalışmaları başladı ve önümüzdeki aylar itibariyle diğer Erkenek tarafındaki portallardan da giriş yapmak kaydıyla kış ta dahil olmak üzere 4 tüpte de çalışmayı planlıyoruz. Proje hedefimiz de, 2013 yılı sonu itibariyle tünelin bağlantı yollarının tamamının trafiğini açacağız. Dolayısıyla bu güzergahın açılmasıyla gerçekten bölge, Doğu özellikle de Güneydoğu yine Kuzey buradan faydalanacak. Burada yıllık 6 ila 8 bin arasında ciddi bir trafik var. Bunun yanında yoğun bir tanker trafiği bulunuyor. Bunun rahatlatılması da sağlanmış olacak. Bu projenin maliyesi ise 100 milyon TL civarında" şeklinde konuştu.
Tünelin yapımını gerçekleştiren Adabağ firmasının yönetim kurulu başkanı İhsan Dağdağan da, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, "Nasip olursa seneye proje sonunda 10 metreyi trafiğe açmayı planlıyoruz. 2013 ortalarında da projeyi tamamen teslim etmeyi hedefliyoruz. Burada yaklaşık 150 - 200 bin metre küp taş duvar işçiliğimiz var. Taş duvar işçiliği biraz ağır yürüdüğünden ona uymak zorundayız. Taş temininde biraz zorlanıyoruz. NATO boru hattını bekliyoruz. deplasmanı kalktıktan sonra patlatma ile taş sorunumuzu da çözeceğiz. İnşallah aksama ve bir mani olmadan projemizi tamamlamaya çalışacağız" dedi.