Akkoza Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, odalarının kuruluş amacının elektrikçilerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade ederek elektrikçiler ile kurumlar arasında dayanışmayı, dürüstlüğü ve güveni sağlamak olduğunu söyledi.


Her yerde olduğu gibi Malatya’da da elektrik tesisleri ve haberleşme sistemlerinin yaşamın vazgeçilmez bir paçası haline geldiğini dile getiren Baştürk, Malatya’da yapılan elektrik iç tesisatlarında iyi sonuçlar alındığını kaydetti. Türkiye geneline baktıklarında elektrik tesisleri bakımında ikinci sırada olduklarını vurgulayan Baştürk, “İnşallah 2015 yılı içerisinde bu fırsatı yakalayacağız. Bu çalışmanın içerisinde odamıza ve üyelerimize yardımcı olan kurumlara teşekkürlerimi sunarım” dedi.


Geçmiş yıllarda kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek sağlıklı bir haberleşme sistemi ve elektrik iç tesisatı yapımı için iyi bir diyalog sağladıklarını kaydeden Baştürk, şunları söyledi:


“Yine haberleşmenin ne kadar önemli olduğunu kalite ve ilimizin estetik güzelliğini korumak için bina içi telefon ankastre tesisatı ile ilgili tesisi yapımı aşamasında Telekom İl Müdürlüğü ankastre bölümü kontrol elemanlarıyla zaman zaman bir araya gelerek iyi ve kesintisiz kaliteli bir alt yapı oluşturduk.
AKSA kurumu ilimize ilk faaliyete başladığında üyelerimiz arasında çok sıkıntılar yaşandı. zaman içerisinde kurumla bir araya gelip bu sıkıntıları giderdik. Yapı denetim kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olup üyelerimizle olan diyaloglarını güzel bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz”


Baştürk’ün konuşmasının ardından toplantıya katılan kurum temsilcileri de 2014 yılı değerlendirmesi ile 2015 yılı içerisindeki projeleri ile ilgili detaylı bilgiler sundular.


Elektrik içi tesisat ve yapı denetim konulu toplantıya, Telekom, AKSA ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerinin yanı sıra oda üyeleri katıldı.

Malatya’da hafta başıyla birlikte yağmur ve kar yağışının beklendiği bildirildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy