Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan MTSO Başkan Vekili ve MTSO 15. grubun temsilcisi Hasan Hüseyin Erkoç, "15. grupta yer alan kuyumcu, sigortacı ve bankacılar grubunun bugün sigortacılar sektörünü topladık. Bu ilk toplantımız oluyor. Toplantıda, sigortacılık sektöründeki sorunlar ve önerileri ele alacağız" dedi.
Erkoç, bundan böyle sektör sektör bir araya gelerek sorunları ele alacaklarını ve çözüm önerilerini ilgili ve yetkililere ulaştıracaklarını kaydetti.
Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Oğuzhan Bircan da, kamu ihaleleri trafik sigortasının tarife ve talimatları hakkında bilgi verdi.
Zorunlu sigorta ihalelerini tenkit eden sigorta acentesi Yahya Öz ise, "Zorunlu sigortanın ihalesi olmaz. Sigortacı kendi priminden ve komisyonundan feragat edemez. Zaten araç sigortalarının ücreti bellidir. Bunun ihalesi olur mu?" şeklinde konuştu.
Sigortacılara olan güvensizliğin son yıllarda azaldığına dikkat çeken Öz, "Biz sigortacılar olarak, sigortacılara olan güveni sabote etmeyelim" dedi.