Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Teşkilatı Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Polat, 2003 yılından beri AKİM'in vatandaşlarla, parti ve hükümet arasında köprü görevi yaptığını belirterek, "Vatandaşlar, istek, görüş, öneri ve taleplerini bildiriyorlar, biz de ilgili birime iletiyoruz"dedi.
AKİM Malatya Merkezi'ne geçen yıl bin 54 başvuru yapıldığını, bin 49'una cevap verildiğini bildiren Polat, 2007'nin ilk ayında 322 başvuru geldiğini, 105'ine cevap verildiğini kaydetti.
Vatandaşların 444 2 544 numaralı ücretsiz telefona ve [email protected] adresine mail attıklarını bildiren Abdullah Polat, vatandaşların genelde, sosyal güvenlik hizmetleri kapsamında iş, gıda, kömür, barınacak yer, sağlık ve eğitim giderleri, burs, kadın ve özürlü hakları gibi konularda görüş ve taleplerini ilettiklerini açıkladı.