Ligin ilk yarısında oynadığı 5 müsabakada 3 galibiyet, 2de mağlubiyet alan Esenlik Malatya Belediyespor, son maçta Adana Beyza Spora yenilerek, 2nci olma şansını kullanamadı. İnönü Üniversitesi ve Yeni Osmaniyenin ligden çekilmesiyle birlikte grupta dengeler alt üst olurken, Esenlik Malatya Belediyespor ilk iki sırada yer alarak, play offlara gitmenin hesaplarını yapmaya başladı.
Öte yandan Esenlik Malatya Belediyespor voleybol takım antrenörü Kamil Özbey, Ligin ilk yarısı ve ikinci yarıdaki hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ligin ilk yarısını ikincilik şansını değerlendirmediklerini kaydeden Özbey, İlk yarının son maçında evimizde Adana Beyza Spora 3-1 yenilerek, ikinci olma şansını kullanamadık. Genel anlamda ligin ilk yarısı istediğimiz gibi geçmedi. Ancak şunu belirtmek gerekirse, İnönü Üniversitesi ile Yeni Osmaniyenin ligin ilk yarısında ligden çekilmeleri takımları ve gruptaki dengeleri etkiledi. 8 takımın mücadele ettiği ligde 6 takım kaldı. Bu anlamda bizde ilk 2 içinde yer almanın hesaplarını yapıyoruz dedi.
Özbey, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen statü değişikliği kapsamında final grubuna ilk iki takımın gittiğini hatırlatarak, Esenlik Malatya Belediyespor olarak ilk iki içinde yer almak istiyoruz. Bu nedenle de ilk yarının sona ermesiyle birlikte ara vermeden ikinci yarı hazırlıklarımıza başladık. Ligin ikinci yarısında takım olarak iyi bir performans ortaya koyup, play offa gitmek istiyoruz. Bu anlamda da lige verilen bu arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz diye konuştu.