Malatya'da geçen yıl tren şaseleri kullanılarak 3 köprünün yapıldığı ve böylece maliyetin 5 kat düşürüldüğü bildirildi.
Tren şasesi kullanılarak Arguvan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca 2009 yılında Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında ihale edilen ve yapımı tamamlanan köprü ulaşımaaçıldı. Arguvan Çobandere köyü vatandaşları kar altında köprüden geçme sevincini yaşadılar.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde kamu masraflarının azaltılmaya çalışıldığı bir dönemde, İl Özel İdaresi olarak birçok akılcı uygulamalara imza attık. Tren şasesi ile 2009 yılında 3 adet köprü yaptık. İnşa edilen bu köprülerin proje çalışmaları Özel İdare Kontrol mühendisleri ve teknik heyet tarafından yapılmakta bu köprülerin dolgularını, yol bağlantılarını yaptık. İhtiyaç olan demirin bir kısmını biz karşıladık. İş makineleri ve
işçilik ile de yapılan çalışmalara katkı sunmaktayız. Normalde bir köprünün maliyeti 150-200 bin TL olması gerekirken, bu köprüyü 40 bin TL'ye mal ettik. Bu köprünün yapımında da tren şaseleri kullandık" dedi.
Çobandere Köyü Muhtarı Mustafa Çıplak da yaptığı açıklamada, "Malatya Özel İdare ekiplerinin bölgeyi gezerken yapmış oldukları tespit çalışmasında buraya köprü yapmayı planlıyoruz dediklerinde acaba yaparlar mı? Yoksa geçmişte olduğu gibi 2 büz koyup giderler mi? diye düşündüm. Çobandere köyü mezraları ile beraber 30 hane, mezraların dağınık olması ve arazinin engebeli olması ulaşımı olumsuz etkiliyor. Buradaki vatandaşların geçim kaynağı hayvancılık. Çocuklarımızı taşımalı olarak okula gönderiyoruz,
çok zorluklar yaşadık. Derelerde suların artması çiftçiyi sevindirmesi gerekirken bizler üzülüyorduk. Çünkü yağışlarla beraber ulaşım sorunu yaşamaktaydık. Hastamız olsa nasıl dereyi geçeceğimizi bilemiyoruz. Geçmişte birçok defa yetkililere durumumuzu anlatmaya çalıştık. Bu konuda Özel idare çalışanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.