Basın toplantısına İzmir depremiyle başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir’de yaşanan 6,9’luk depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Acı bir depremle daha karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Karamollaoğlu, “Acısı yüreğimizi derin bir şekilde yaraladı. Çünkü bizi öldüren, canımızı yıkan deprem değil ihmal ve sorumluluklarımızdır. İzmir Depremi bir kere daha göstermiştir ki, betonlaşma, çarpık kentleşme ve denetimsizlik en büyük problemimizdir” dedi.

 

KİM ÇÖZECEK BU PROBLEMİ!

Deprem sorunun sorumlu bir yönetim anlayışı ile çözüleceğini dile getiren Karamollaoğlu, “İşin garip tarafı bu durumdan herkes şikayetçi. En başta iktidarın kendisi şikayetçi. Problemleri kendisi çözmesi gerekirken, 18 yıldır iktidarda bulunmalarına rağmen onlarda bu gidişattan şikayetçi.  Meskûn olanlarda şikayetçi ise kim çözecek bu problemi! Rant merkezli zihniyetten çıkılmadıkça Türkiye’mizin bu tür problemlerinin çözülmesi mümkün değil.  Karşı karşıya kalacağımız acılardan kurtulmamızda mümkün değil. Bunu herkes bilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

UZMANLARIN SÖZLERİNE İTİBAR ETMİYORLAR

Depremle ilgili uyarılarda bulanan Karamollaoğlu, “Yaşadığımız acı gelip geçecek ve olanları unutacak mıyız? Yoksa deprem kuşağında olan ülkemizde bir daha böyle acılar yaşanmaması için el birliği ile çalışmaya mı başlayacağız. Eğer gerekli adımlar atılmaz ve yaşanan görmezden gelinirse bu vebalin altından kimse kalkamaz.  Özellikle yöneticiler. Deprem konusunda yetiştirdiğimiz çok kıymetli ilim adamları var, uyarıları ortada.  Lakin ne yazık ki bu uzmanlar televizyonlarda yer alabiliyorlar. Sözlerine kimse itibar etmiyor. Deprem oldu mu sesleri duyuluyor sonrasında ise bir daha kendilerine kulak verilmiyor. Marifet kriz anında değil krizden sonra da işin ehli insanları dinlemek, önerilerini dikkate almaktır”  ifadelerini kullandı.

 

KANAL İSTANBUL BÜTÇESİ DEPREME AYRILSIN

“Uzmanlarımız sürekli büyük İstanbul Depremi hakkında uyarı yapıyor” diyen Karamollaoğlu, “Şimdi bizim bu depreme hazırlığımız ne durumda? Allah muhafaza İstanbul’da yıkıcı bir deprem olsa bunun altından nasıl kalkılır hesap ediliyor mu? Ne yazık ki son yıllarda atılan adımlar bu konuda bize güven vermiyor. Toplanma alanlarının AVM’lerle doldurulduğu bir şehrin depreme hazır olduğunu söylemek mümkün gözükmüyor. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum Kanal İstanbul’a ayrılması düşünülen bütçe İstanbul’a ayrılsın. Baştan sona şehir depreme hazır hale getirilsin” açıklamasında bulundu.

EKONOMİDE İŞ ÇIĞLIĞINDAN ÇIKTI

Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Karamollaoğlu, “Ekonomide iş çığlığından çıktı. Biz ekonomiyi her haliyle ihmal edemeyiz. Ekonomi Bakanın ‘ben dolara bakmıyorum’ demesinin ardından dolar 8.50 TL’yi buldu. Euro 10 TL’ye yaklaştı. Nereye gidiyoruz bunu göz önüne almalıyız. 3 Kasım 2002’de dolar 1.6 TL’ydi. Bugün dolar 5 mislini geçti.  Dış borcumuz sürekli artıyor. Bu sırtımıza ciddi bir yük bindiriyor. Biz alınan tedbirlerle bunun altından kalkamadık. Ciddi tedbirler alınmazsa bunun altından kalkamayız. İktidarın ekonomide yaşanan teröre karşı ciddi önlemler alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy