Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Yazıhan ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

 

Marasalı, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, sorun, sıkıntı ve talepleri dinledi, yerel seçimlerde destek istedi.

 

“BURALARDA HİZMET YOK”

Daha sonra açıklamalarda bulunan Marasalı, ekonomi ve işsizliğe ilişkin eleştirilerini yineledi, “Maalesef Türkiye’de 4 milyon insan iş arıyor, evine parasız bir şekilde gidiyor. Burada eski Onursal Genel Başkanımız Recai Kutan’ın yapımında emeği olduğu ve projelendirdiği Recai Kutan Barajı’nın Yazıhan ovasına elhamdülillah faydası oldu. Burada tarım, hayvancılık, arpa, buğday, pancar, kayısı var. Fakat maalesef burada hizmet yok. İlçelerimizde, nüfusu stabil tutmak istiyoruz. İlçelerimizde yaşayan insanların merkeze gelmemesi burada geçimini idame ettirmeleri fakat sosyal hayatın içerisinden de kopmamalarını istiyoruz. Eğitimlerine burada devam etmelerini istiyoruz. O zaman buralarda okulların, alışveriş merkezlerinin olması lazım, nüfusun burada barınması lazım. O zaman buraya hem alt yapı hem de üst yapı olarak adil bir şekilde hizmetin gelmesi lazım. Allah nasip ederse bizler sizlere adil bir şekilde hizmetlerin dağıtılmasını vaat ediyoruz. İşe alımlarda adalet vaat ediyoruz. İşe alımlarda, mezhebine, meşrebine, kimliğine bakılmaksızın hak edenin işe girdiği, hak etmeyenin sırasını beklediği yada kendisine uygun başka işlere yönlendirildiği bir Türkiye’nin bir Malatya’nın oluşturulması için çaba sarf ediyoruz. Maalesef Malatya Türkiye’nin en fakir illerinden birisi. Siyasetçilerimiz geliyor, Malatya’nın güzelliğinden, kayısısından, inciğinden, böceğinden bahsediyor. Ama gerçek bu değil. Türkiye 9 bin 632 dolar Milli Gelire sahip iken, Malatya 5 bin 200 dolar seviyesinde. Eğer oğlumuz işsiz ise bizim Aleviliğimiz, Sünniliğimiz, Kürtlüğümüz, Türklüğümüz, AK Parti’liliğimiz, CHP’liliğimiz, MHP’liliğimiz, HDP’liliğimiz, Saadet Parti’liliğimiz para etmiyor. İşsiz isek hepimiz bundan zarar görüyoruz. Eğer huzur yoksa hepimiz bu huzursuzluktan nasibimizi alıyoruz. Biz önce ekmeğimizi kazanalım, önce sanayimizi ayağa kaldıralım. Ondan sonra ideolojimizi yaymaya gayret edelim.” Diye konuştu.

 

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, daha sonra Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Burada konuşan Marasalı, şu ifadeleri kaydetti; “Malatya, Türkiye’nin Milli Gelirinin 9 bin 632 dolar olduğu 2018 yılı yılında maalesef Malatya’nın Milli Geliri 5 bin 200 dolar. 2017 yılında ise Türkiye’nin Milli Geliri 10 bin 600 dolar iken Malatya’nın Milli Geliri 6 bin 180 dolardı ve 2013 yılından bu yana kademeli bir şekilde devam etmekte. İnsanlar siftah yapamıyor, esnaf neredeyse sinek avlar duruma gelmiş. Pütürge’de 15 gün boyunca siftah yapamadım diyen esnafında elini sıktım, Malatya İnönü Caddesi’nde 4 günden beri siftah yapamıyorum diyen

kardeşimin de elini sıktım, Sıtmapınarı’nın köşede bir hamın ablamızın bir haftadır siftah yapamadım dediğine de şahit oldum. İşte Milli Gelirden almış olduğumuz pay bizi bu duruma sevk ediyor. Bu yönetim felsefesinden kaynaklanan bir durum.”

 

“YOLUMUZU ALTIN KAPLASANIZ, CEBİMİZ BOŞSA DEĞERİ YOK”


Malatya’nın yerel yöneticilerini, milletvekillerini eleştiren Marsalı, “Milletvekillerimiz, resie yakın durduğundan, reisin ailesi ile aile dostu olduğundan, bakanımız var diyoruz onlardan bahsediyoruz ama Türkiye’de kamu yatırımlarından nüfusun yüzde 1’ni oluşturmamıza rağmen sadece binde 4 oranında pay alabiliyoruz. Buna karşılık bizi yöneten insanlar yolları yaptık, kaldırımları yaptık, köylere asfalt götürdük diyorlar. Fakat sen köylünün suyunu götürmemişsen, köylüye tarım için alan bırakmamışsan, köylünün ürününün para edeceği imkanları açmamışsan, pazarlamanı yapmamışsan, yolu altın kaplasan, evimize cebi boş gidersek, hanımımız yüzümüze bakmıyor, çocuklarımız bizden çikolata isteyemiyor.” İfadelerini kaydetti.

 

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ve beraberindeki partililerin son durağı da Sivaslılar Derneği oldu.

 

Sivaslılar Derneği Başkanı Bahattin Polat ve yönetimi ile bir araya gelen Marasalı, yerel seçimlere ilişkin istişarelerde bulundu.

 

“HEPİMİZ BU MİLLETİN EVLADIYIZ”


Marasalı, burada yaptığı açıklamada ise hemşehri derneklerini önemine değindi, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Marasalı, “Hemşehri derneklerinin yardımlaşma, yakınlaşma, gelenek ve görenekleri yaşatma anlamında üstlenmiş olduğu görevleri saygı ve takdirle karşılıyoruz. Bizi bir arada tutan gelenek ve göreneklerimizdir. Farklılıklarımıza saygı göstermek lazım. ‘Herkesin aynı olduğu yerde kimse yok’ demektir felsefesini şiyar edinmemiz lazım. Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca ile Muhsin Yazıcıoğlu başkan hepimiz bu milletin evladıyız felsefesi ile hareket ediyordu. Sivas Malatya’ya benzer bir ilimiz. Sivas’ta kimlik, mezhep, meşrep olarak farklı kişiler yaşamakta. Her iki ilimiz de birbirine saygı duyan, birbirine sevgi duyan, iyi günde, kötü günde birleşen bir yapıya sahip. Halkın içersinde ayrı gayrı yok. Ben bunu siyasetçilerimize de bizi yöneten insanlarımız da bir kez daha ilan etmek istiyorum. Halkı germezsek, halkı kendi haline bıraksak, birbirimize yalan ve algı operasyonları çekmezsek, bu halk birbirine sımsıkı kucaklaşmış, kardeş olmuş ve bu kardeşliğini bin yıldan uzun süredir bu topraklarda devam ettirmektedir.” Dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy