Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda yapılan konferansa, Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve çok sayıda üye katıldı.
PDR Uzmanı Recep Bulut, "Veli ve öğrencileri karne heyecanı sardı. Karneyi aslında aileler almaktadır. Çocuğun okul başarısızlığında aile önce kendini sorgulamalıdır. Öğrencinin başarısında ailelerin çocuk yetiştirme tutumu son derece önemlidir. Dönem içinde öğrencinin başarısı periyodik olarak takip edilmelidir. Anne ve baba çocukların okul başarısında sadece karne zamanı haberdar olmamalıdır" dedi.
Bulut, çocukların her alanda başarılı olamayacağını, çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, çocuklara sorumluluk bilincinin erken yaşta verilmesinin de başarıda önemli bir etken olduğunu ve çocukların asla birbiriyle kıyaslanmaması gerektiğine işaret etti.
Bulut şunları söyledi: "Çocuklarımız yarış atı değildir. Hayatın tamamı, okul ile karşılaştırılmamalıdır. Çocuklara yalnızca test çözdürülmemelidir. Aile bireyi olmayanların yanında çocuğun başarısızlığı konuşulmamalı. Çocuk eğer derslerde başarısızsa bunun birçok sebebi vardır. Ebeveynler çocuk ile yakından ilgilenmeli, öğretmenleri ile görüşmeli ve başarısızlıktaki sorun tespit edilmelidir. Unutmayalım onlar bizim çocuklarımız".
Editör: İbrahim Halil Aksoy