İnönü Üniversitesi karşısında bulunan TFF'ye ait antrenman sahasında Teknik Direktör Nihat Balan yönetiminde bir çalışma yapan takımda futbolcuların hırslı ve istekli oluşları gözlerden kaçmadı. Sık sık futbolcularla diyalogda bulunan Teknik Direktör Nihat Balan'ın, özellikle genç futbolculara sezonun ilk karşılaşmasına çıkacakları Hatayspor maçının önemini anlattığı öğrenildi.
Malatya Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman, ellerindeki bütçeye göre, mütevazi ve iyi bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Barman, "Biz, göreve geldiğimiz de bütün futbolcularımızın sözleşmeleri bitmişti. Bütçemiz çerçevesinde elimizden geldiği kadarıyla iyi bir kadro oluşturmaya çalıştık. Şuanda takımda bir iki eksiğimiz bulunuyor. Bu eksikleri de Teknik Direktörümüz Nihat Balan, gidermeye çalışıyor. Bu konuda hocamıza çok güveniyoruz" dedi.
Takımın tam anlamıyla istedikleri gibi olmadığını ifade eden Barman, "Takım yeni oluşturuldu. Geçen dönemden kadroda olan pek fazla futbolcu yok. Takım şuanda tam istediğimiz gibi değil ama iyi yolda ilerliyor. Rakiplerimize baktığımız da onlar yüksek bütçelerle bir kadro kurdu. Biz, kısıtlı bir bütçeyle bu takımı kurduk. Ben, iyi bir kadro yaptığımıza inanıyorum" diye konuştu.