"Malatya bir İstanbul, bir Kocaeli değil. Malatya ve benzer illerde, Doğu ve Güneydoğuda sanayici olmak zor, fabrika sahibi olmak zor; üretim yapmak, istihdam oluşturmak zor" diyen Ağbaba, "Ürettiklerinizi ihraç edeceksiniz; yolunuz yok. Limana uzaksınız, gümrüğe uzaksınız. Pazar arayacaksınız; pazarlama yapacağınız yerlere uzaksınız. Bu nedenle, bu koşullarda üretim yapan, Doğuda ve Güneydoğuda üretim yapan insanların desteklenmesi gerekirken, sadece vermiş olduğunuz bu küçücük desteği almanız, burada sadece Malatya ve benzeri illerdeki ekonominin çökmesine sebep olur" şeklinde konuştu.
CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son birkaç rakamla sizlere bilgi vermek istiyorum. Malatya'da 2012 yılı dokuz aylık döneminde, önceki yıllarda teşvik belgesine bağlanmış yatırımdan vazgeçilen ve iptal edilen teşvik belgesi sayısı 12, bu 12 belgenin toplam yatırım tutarı 50 milyon civarında. Bu iptaller olmasaydı Malatya'da binlerce insan daha ekmek yiyecekti. Şimdi, eğer Teşvik Yasası uzatılmazsa Malatya'da maalesef sanayiciler işçilerini çıkarmak zorunda kalacaklar. İşverenlerin önünde 3 yol bırakıyorsunuz değerli arkadaşlar; işverenler ya her yıl binlerce liralık ek maliyete katlanarak üretimlerine devam edecekler, ya işçilerini kayıt dışı çalıştıracaklar, ya da üretimlerini daraltacak, Malatya'ya yeni yatırım yapmayacaklar."
Veli Ağbaba, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: "Geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya'da üretim yapan, Malatya'da iş yapan sanayicilerle birlikte oldum. Her kesimden insanlar vardı. Onların tek ricası; mecliste diğer siyasi partilerin milletvekilleriyle, özellikle iktidar partisinin milletvekilleriyle bu konuda ilişkiye geçerek bunun gereğinin yapılmasını istiyorlar. Yani 5084'deki sigortayla ilgili teşvikin devam etmesini istiyorlar. Sayın Bakan, bir kez daha burada, bütün Malatyalıların adına sizden rica ediyorum. Teşvik Yasası'nın süresi uzatılsın. Bu müjdeyi Malatyalılar meclisten bekliyor."