Milletvekili Mustafa Şahin ise, şu ifadeleri kaydetti: "2013 yılı tahmini bütçesi için yaklaşık iki ay yoğun bütçe çalışması yapıldı ve kabul edildi. Yerelde ilimiz, genelde ülkemizin ufkunu açacak yatırımlar noktasında eksiklerin, ülkemizin ufkunu açacak, ekonomik göstergelerin elverdiği hesaplar çerçevesinde planlamalar yapıldı. Meclis bütçe çalışmalarından sonra gidin istirahatınızı yapın dediler. Ancak bizler ilimize gelerek, gece gündüz demeden halkla iç içe olmaya çalışıyoruz. Köylerimizi, esnaflarımızı ve vatandaşları ziyaret ediyoruz."
Malatya'nın büyükşehir olması konusuna da temas eden Milletvekili Şahin, "Mecliste yoğun tartışmalar neticesinde Malatya'nın da içinde bulunduğu 13 ilimizi büyükşehir yaptık. Mülki idare sınırları büyükşehir sınırları oldu" diyerek, büyükşehirin avantajlarını dile getirdi.
Diğer yandan, Eylül ayında göreve başlayan Kaymakam Nesim Babahanoğlu'nu da makamında ziyaret eden AK Parti heyeti, kaymakamdan sorunlar hakkında bilgi alıp, istişarelerde bulundu. Mustafa Şahin burada yaptığı açıklamada, "Yeşilyurt şirin ilçelerimizden biri. Şimdi, şirin merkez ilçemiz oldu. Girişimci ruhlu iş adamlarımızın yetiştiği ilçemizde, hayır hasenat ve yatırım yapma konusunda da iş adamları bayağı var. Büyükşehir olunca merkez ilçelerden biri olacak Yeşilyurtun sorunları yok gibi ama, varsa da çözme noktasında gayretli olacağımızı bildiririz" şeklinde konuştu.
Kaymakam Nesim Babahanoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.