Saadet Partisi Doğanşehir İlçe Başkanı İbrahim Aksoy, Bakan Mustafa Varank ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına çağrıda bulunarak içme suyunda indirime gidilerek vatandaşın rahat bir nefes almasının sağlanmasını istedi.

Başkan Aksoy " Vatandaşlar artan enflasyon oranları altında ezilip, ay sonunu nasıl getiririm hesabı yaparken maalesef iktidar ve bakanları şov derdinde. 

Geçim derdinin her geçen gün daha fazla arttığı, ücretli ve emeklilerin maaşlarının enflasyon altında eriyip bittiği bir dönemde suya yapılacak bir indirim ufak da olsa vatandaşların yükünün hafiflemesine sebep olacaktır.

Daha önce il başkanımız sayın Mustafa Canbay'ında dile getirdiği gibi nasıl ki Ankara Büyükşehir Belediye meclisinde suya indirip yapılması için meclis üyeleri bastırıyorsa aynı şeklilde Malatya Büyükşehir Belediyesi de taşın altına elini koyup suya %50 indirim yapmalıdır.

Suya erişim maliyetinin Ankara ve diğer Büyükşehir Belediyelrine göre daha az masraflı olduğu düşünülürse bu indirim büyükşehir belediyesinin bütçesine de eksta bir yük getirmeyecektir.

Şimdi icraat zamanı. Teknoloji Bakanı sayın Varank'ın sosyal medyada muhalefet belediyeleri zam yaparken iktidar belediyeleri indirim yapıyor sözünü tutmasını bekliyoruz

İktidar olduklarını bile idrak edemeyenler hala zamlardan muhalefeti sorumlu tutuyor.

Madem zamlardan muhalefet suçlu o zaman iktidar  Belediyesi olan Malatya Büyükşehir Belediyes'inden suya indirim bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Editör: Metin Doğanlı