Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve milletvekili adayı olmak için il başkanlığından ayrılan Enver Kiraz’ın da olduğu ziyaret sırasında partililere de seslendi. Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

– Cumhurbaşkanı adayımızı Altılı Masa belirleyecek. Tam mutabakatla seçilecek. Bizim adayımız 13'üncü cumhurbaşkanı olacak.

– 26 Ocak'taki toplantıdan önce bunun altını bir kez daha kalınca Malatya'dan çizelim; yoksa hepimizin ve hepinizin gönlünden, partili olmanın gereği ve sorumluluğuyla, şahsına duyduğumuz sevgiyle, güvenle ve onun neleri yapabileceğine olan inancımızla gönlümüzden aynı şey geçiyor.

– 50 artı 1'lik sistemdeki o bir oyu almanın vakti geldi. Komşuluk hakkı için o bir oyu alacağız. Emekli öğretmenlerimiz mezun ettikleri öğrencilerinden hocalık hakkı için, asker arkadaşları birbirlerine can emanet etmişler tertip hakkı için, birlikte tarla komşuluğu yapmış hudut hakkı için o bir oyu alacağız. Ama en sonunda cumhuriyet, Türkiye, Malatya, gençlerimizin geleceği kurtulacak. Buna yürekten inanıyoruz.

BU YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ

– Hareketli, neşeli, renkli ve gerçek sorunları gören, değen ve çözen… Bu yoksulluğu nasıl tarihe gömeceğimizi bütün Malatya ve Türkiye'ye göğsümüzü gere gere anlatacağız. Ülkenin yeniden nasıl zenginleşeceğini anlatacağız.

– Öyle evladına karne hediyesi et almayacak. Marketlerde çocuk mamalarına zincir takılmayacak. Çocuğuna mama, et, süt alamayacak anne-baba kalmayacak. Cumhuriyet bize bunu öğütlüyor.

Editör: Metin Doğanlı