Çalık, Malatyada hayvan üreticilerinin sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, Et ve Balık Kurumu canlı hayvan kesimleri için 15 TL fiyat belirlemişti. Malatyada Et Balık Kurumu olmadığı için bir mağduriyet söz konusu idi. Et üreticileriyle yaptığımız toplantı da, üreticilerimiz Et ve Balık Kurumunun verdiği fiyattan dolayı teşekkür ettiler. Ama bunun yanında kesimlerin Malatyada yapılmadığı, kesimlerin Elazığ ve Bingölde yapıldığı, ancak buralarda da mağduriyet yaşadıklarını kaydettiler. Konuyu gerekli yerlere ilettik. Ve Malatyada mutlaka Et ve Balık Kurumunun kesim yapması gerektiğini ifade ettik. Daha sonra bir heyet kurarak, Sayın Bakanımızı ziyaret ettik. Netice itibariyle de bakanımız Malatyada bir kesim yerinin kiralanması amacıyla gerekli talimatı verdi. Bizde MALETin Malatyadaki yeni sahibi Fevzi Yiğit ile görüştük ve gerekli protokolleri yaptık. MALET, Et Balık Kurumunun verdiği fiyat üzerinden kesimleri yapacak, üste kalan tarafını da Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile üreticilerimiz karşılayacak dedi.
Malatyada 40 bin üreticiyi ilgilendiren bir çalışmanın başarıyla sonuçlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çalık, Kesimhanenin Malatyada kurulmuş olması Malatya adına çok önemliydi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz diye konuştu.
Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ise, Et Balık Kurumu hayvan kesimlerini 15 TL olarak açıkladığı halde Malatyada et kesimi yapılmıyordu. Üreticilerimiz hayvanlarını Elazığ ya da Bingölde kestiriyorlardı. Çoğu zamanda mağduriyet söz konusuydu. Sayın vekilimiz Öznur Çalıka durumu ilettik ve bir görüşme yaptık. Yapılan çalışmalar sonucunda da Malatyada kesimhane oluşturuldu. Üreticilerimiz açısından çok güzel bir çalışma yapıldı ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Erdemir de yapılan çalışmanın birçok üreticiyi yakından ilgilendirdiğine dikkat çekerek, üreticilerin bu çalışma sayesinde rahat bir nefes aldıklarını söyledi