Yapılan ilk üretimi inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, iş makinesinin yol yapım işlerinde Büyükşehir Belediyesine maliyet açısından çok önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi. Mobil konkasör makinesinin incelenmesine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ilçelerde kurulan taş ocaklarında kullanılacak olan mobil konkasörün her türlü arazi şartlarında çalışabilecek özelliklere sahip olduğu belirtildi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Mobil konkasörümüz saatte 350 ton malzeme üretimi yapıyor. Hem elektrik hem de mazotla çalışabiliyor. Makinemiz bu sayede sahada daha fazla iş üretebiliyor. Makinemiz kullandığı malzemenin işe yaramayan bölümlerini kendi bünyesinde ayırarak, asıl malzemenin daha kaliteli olmasını sağlıyor. Bu da yapacağımız yol çalışmalarının kalitesini yükseltiyor. Makinemiz, iş üretim maliyetleri ile nakliye giderlerinde Büyükşehir Belediyemize tasarruf anlamında önemli katkılar sağlıyor” dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy