Dernek başkanı Soysal’ın açıklamaları şu şekilde:

“Yıllar sonra büyük bir coşkuyla ve heyecanla yaşadığımız şampiyonluğun ardından kulübümüzün bu sezonki görüntüsü tüm Malatyalıları olduğu gibi bizleri de derinden üzmektedir. Takımımızın son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar ve gösterdiği negatif mücadele maalesef bizleri bu açıklamayı yapmaya mecbur kılmıştır. Bugüne kadar sonsuz destek verdiğimiz ve bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğimiz futbolcu kardeşlerimiz şunu iyi bilmelidir ki; ‘Malatya futbolunun tarihinde zaman zaman kötü dönemler olmuştur ancak mücadeleden kaçan, formasını terletmeyen, armasına namusu gibi bakmayan, mağlubiyeti kabullenen futbolcusu hiç olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır.’

Mevcut futbolcularımızın kalitelerine ve kişiliklerine güvendiğimizi belirterek, bu haftadan itibaren tüm oyuncularımızdan, Malatya şehrine yakışan, onurlu ve gururlu bir mücadele vermelerini bekliyoruz. Hiç kimse Malatyaspor’dan daha büyük değildir. Kulüpte yaşanan birçok gelişmeyi büyük bir kaygı ile seyrettiğimizi ve hala saklı kalan suskunluk hakkımızı koruduğumuzu yönetim kuruluna ve kulübün diğer organlarına önemle hatırlatıyoruz. Şehrimize dar geldiğini düşündüğümüz PTT 1. Lig’de bile sebebi ne olursa olsun alt sıralarda olmak, ezeli rakiplerimize kaybetmek ve tüm maçların canlı yayınlandığı bir ortamda Türk futbolunda başarısızlıklarla gündeme gelmek, şehrimizdeki futbol sevgisine vurulan en büyük darbedir. Alt yapısından A takımına kadar, stat koridorlarında yaşanan nahoş olaylardan, tesis içindeki gelişmelere kadar işleyişle ilgili her şeyden bilgimiz olduğunu ve süreci yakından izlediğimizin bilinmesini isteriz. 

Bu manada yönetim kurulu, teknik heyet ve diğer kulüp organlarını, radikal ve durumun ciddiyetini gösterecek adımlar atmaya davet ediyoruz. Malatyaspor bir sevdadır, kimsenin babasının malı değildir. İlk 10 hafta sonunda tesadüfen alt sıralarda olduğumuza inanmak istediğimizi belirtirken, yerel medyanın süreçte rolünün büyük olduğundan şüphemiz yoktur. Sadece kulübün menfaatlerini gözeten yazarlar, yorumcular, televizyoncular ve gazeteciler daima Malatyaspor ve onun başarısının yanında olmuştur. Lakin Malatyaspor’u çiftlik gören, binlerce Malatyalının ortak sevdasını şahsi kirli hesaplarına kurban etmeye çalışan ve sırf birilerine şirinlik yapmak adına, stat koridorlarında hakemlere saldıracak kadar ileri giden bazı sözde basın mensupları artık Malatyaspor’a fiilen zarar vermeye başlamıştır.

Gücünü nereden ve kimden alarak bu şekilde davrandığını çok iyi bildiğimiz, kendi menfaatlerini şehrin menfaatleri önünde tutan bu kişileri geçtiğimiz yıl ifşa etmemize rağmen maalesef hala aynı tezgahların çevrilmesi bu kez bardağı taşırmıştır. Ağızlarından çıkan maç yorumlarını dahi satacak kadar küçülen bu kişilere itibar edilmemesi konusunda taraftarımızı ve kamuoyunu açık bir şekilde uyarıyoruz. Son mesajımız büyük Malatyaspor taraftarına ve kamuoyunadır. Malatyaspor taraftarı daima Türkiye’nin her stadında binleri susturacak kadar inançlı ve ateşli olmasıyla bilinir. Tüm taraftarımızdan ricamız maç sırasında hiçbir oyuncumuz ve kulüp görevlimiz ile ilgili en ufak bir tepki verilmemesidir. Tüm maçlara 90 dakika boyunca, ‘hep destek tam destek’ anlayışıyla gelinmesidir. Bundan önce olduğu gibi taraftar olarak görevimizi bizler eksiksiz yerine getireceğiz, futbolumuzun yukarılara çıkması için aynı çabayı sarf etmeyen her kim olursa da her platformda hesabını soracağız. Malatyasporumuzun içinde bulunduğu durumdan bir an önce çıkması için tüm bu uyarılarımızı şehrin tüm dinamiklerine iletiyor, birlik ve beraberlik ortamını sağlamak adına herkesi bu büyük ve şerefli mücadelenin içine bekliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.”

Editör: İbrahim Halil Aksoy