Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Turtay, Malatya'da birçok Tekvando sporcusunun bulunduğunu, bu sporculara destek verilmesini istediklerini söyledi.
Turtay, Malatya'nın geçmişte Türk Tekvandosu'nun lokomotifi olduğuna dikkat çekerek, "Malatya, Türk Tekvandosu'nun lokomotifiydi. Ama son dönemlerde durgunluk dönemine geçti. Bence bu antrenörlerden kaynaklandı. Para ön plana çıkınca emek vermez oldular. Ancak ben bu işe eğildikleri takdirde yine başarılı olacaklarına inanıyorum. Malatyalı kendi sporcularımız var ama başka kulüpler adına turnuvalara katılıyorlar. Bu çocuklarımızın Malatya adına turnuvalara katılmasını istiyorum. Bu noktada Sayın Valimiz
ve Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Malatyalı sporcu kardeşlerimize destek çıkmalarını bekliyoruz. Hep Futbol'a destek veriliyor. Futbol'dan başka branş yok mu? Futbol'a harcadıkları milyonlarca TL paranın 150 bin TL'sini salon sporlarına harcasalar bizim dünyada bayrağımızı çekerler. Bugün Malatya Belediyesi'nin Tekvando sporuna vereceği 150 bin TL'si yok mu? Ama maalesef biz destek görmüyoruz. Devletimizin verdiği cüzi harcırahlarla sporcularımızı müsabakalara götürüyoruz. Sponsor bulursak öyle
müsabakalara gidiyoruz, ama nereye kadar gider? Onu bilemiyorum. Bu noktada şehrin ileri gelenlerinden destek bekliyoruz. İnşallah destek verirler. Malatya'dan milli takımda oynayan kaç sporcu çıkmış? Binde bir şansı var. Ama bir Tekvando, Karate veya Kick Boks öyle değil. Tekvando spor kulübüne gelen çocuklara her şeyi öğretiyoruz. Sporcudan eşkıya olduğunu gördünüz mü? Spor, dürüstlük, efendiliktir ve spor salonundaki çocukların hepsi de derslerinde başarılıdır. Bunun yanında kişilikleri de oturur"
dedi.
Tekvando'nun Türkiye'de büyük bir gelişme gösterdiğini kaydeden Turtay, "Ata sporumuz Güreş derlerdi ama ata sporumuz Tekvando oldu. Dünya'da her branşta şampiyon olan bir milli takımımız var. 2010 yılında da dünya şampiyonluğu bekliyoruz" diye konuştu.