Malatya merkez Başharık Mahallesi'nin isminin Bahçelievler olması için yapılan müracaatın 3 aydır beklediği bildirildi.
Başharık Mahallesi Muhtarı Erdal Akkaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mahallemizin isminin Bahçelievler olarak değiştirilmesi için 3 ay önce Malatya Belediyesi'ne başvuru yaptık. Ancak bu sürede belediye meclisi birkaç kez toplanmasına rağmen, belediye meclisi gündemine talebimiz alınmadı" dedi.
Muhtarlık aza ve mahalle üyeleriyle yaptıkları istişare sonucunda mahallelerinin isminin Bahçelievler olarak değiştirilmesine karar verip Malatya Belediyesi'ne başvurduklarını söyleyen Başharık Mahallesi Muhtarı Akkaya, "Mesela mahallelerin isim değişikliği konusunda örnekler var. İnderesi Fırat oldu, Tekmezar İstiklal oldu ve Samanharığı ise Özalper oldu. Yani daha önceki yıllarda mahallelerin isim değişikliği olmuş. Başharık Mahallesi halkının yüzde 80'i ise isim değişikliğini istiyor" diyerek, Malatya
Belediyesi'nin isim değişikliği talebini bir an önce meclise getirip oylanmasını ve kabul edilmesini talep ettiklerini kaydetti.