Antalya'da 5 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu tecavüz edilip vahşice katledildi. Üniversiteli kıza evinde tecavüz edip boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana gömen emlakçı Mustafa Murat Ayhan ise gözaltına alındı.
İYİ Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik Kayış da vahşete ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi:
“KADINI AŞAĞILAYAN SİYASİ İKLİM OLDUĞU SÜRECE BU OLAYLAR SON BULMAYACAK”
“Ülkenin geldiği nokta ne yazık ki acı, kan ve gözyaşı. Her gün bir yeni bir felakete gözlerimizi açıyoruz. Şehitlerimiz için, ormanlarımız için, çocuklarımız için, kadınlarımız için her gün göz yaşı döküyoruz. Son olay ise hepimizi bir kez daha kahretti. Bu son olsun dediğimiz her şey, hiçbir zaman son olmadı ve son olmayacak da. Çünkü gerekli adımlar atılmadığı sürece, kadını aşağılayan, yok sayan, küçük gören bir siyasi iklim ülkeye hakim olduğu sürece son bulmayacak ve nice kadınlar bu alçaklar gibilerinin elinde solup gidecek.”


“BUNA HEP BERABER DUR DEMELİYİZ”


“İstanbul Sözleşmesini uygulayın dedik, dinlemediler. Bir güruhun peşine takılan iktidar kadını yok sayan tarikatların isteğine uyarak sözleşmeden ayrıldı. Daha iyisi yapılacak dediler. Her dedikleri gibi bunun da içi boş ve yalan olduğunu yaşayarak görüyoruz. Artık yeter. Kadını küçük düşürücü sözler sarf edeni, voleybol oyuncularından dahi tahrik olan adi ve aciz zihniyete müsaade edildikçe bu olaylar son bulmayacak. Bunların önüne geçilmedikçe bugün başkası yarın sizin yakınlarınızdaki kadınlar birer birer katledilecek. Buna hep beraber dur demeliyiz!”

Editör: İbrahim Halil Aksoy