Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş Şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı aşlayan kongrede Mevcut Başkan Serdar Yıldız ve Yılmaz Keleş yarıştı.

“SİYASET KOLTUKTA OTURMAK DEĞİL MİLLET İLE HEMHAL OLMAKTIR”

İYİ Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz yaptığı konuşmada çalmadıkları kapı bırakmadıklarını belirterek “Genel Başkanımız Meral Akşener’in performansına yetişmeye çalışacağız” dedi.

Başkan Adayı Yılmaz Keleş ise yaptığı konuşmada Kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek Bayrağı daha ileriye taşımak adına gayret edeceklerini söyledi

Mevcut Başkan Serdar Yıldız ise burada yaptığı konuşmada “Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in olurları ve parti genel merkezinin kararı doğrultusunda göreve atanmış bulunduk. İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanlığı görevini resmen devralmamızın ardından siyaset koltukta oturmak değil millet ile hemhal olmaktır ilkesiyle hareket ederek vakit kayıp etmeksizin ilçemiz sınırları içerisinde bulunan hemen hemen tüm mahallere yönetim kurulumuzla birlikte giderek Yeşilyurt’un sorun ve sıkıntılarına yerinde müdahil olduk.” dedi.

“ DİNLENMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZLAR”

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Abdullah İlker Sungur ise Genel Başkan Meral Akşener’in gönderdiği mesajı paylaştı.

“Değerli Başkanım Milletimizi umutsuzluğa mahkûm eden, Ülkemizi derin bir krize sürükleyen, bugünlerimizi tahrip, geleceğimizi tehdit eden kirli bir düzen ile mücadele etmek için yola çıktık. Çıktığımız bu kutlu yolda milletimizin sevgisi, desteği ve teveccühü ile her geçen gün başarıya bir adım daha yaklaşıyor, sizlerin başarılı çalışmaları, özverisi ve fedakârlığıyla daha da güçleniyoruz.

Biliyoruz ki tıpkı milletimiz gibi, omuzlarımızda ki yük ağır, sorumluluklarımız büyük yolumuz çetin. Ancak biz Atatürk’ümüzün “Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar” sözlerinde ki inançla asla durmadan, yorulmadan, sıkılmadan yürümeye her daim devam ediyoruz.

Sahip olduğumuz azim, inanç,  kararlılıkla hedeflediğimiz güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’mizi hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.

Emin olun; Ülkemizi hak ettiği yarınlara kavuşturacağımız, milletimizin karamsarlığa yenik düşen yüzünü güneşe çevireceğimiz ve o kutlu hedefimize ulaşacağımız günlere çok az kaldı! Sizin nezdinizde; bu kutlu yolda bizlerle birlikte yürüyen tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor, Kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüce Allah gayretlerimizi ibadet saysın. En içten sevgi ve saygılarımla." dedi.

BAŞKAN YILDIZ 256 OY ALDI

Gerçekleştirilen seçimde 400 delegeden 341 kişi oy kullandı, oyların 6’sı geçersiz sayılırken  Beyaz liste ile yarışan Yılmaz Keleş 79 oy, Turuncu liste ile yarışan mevcut Başkan Serdar Yıldız ise 256 oy alarak İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanlığına seçildi.

“KAZANAN İYİ PARTİ OLDU”

Seçim sonrası birlik, beraberlik mesajları verilirken Başkan Serdar Yıldız ve Adaylardan Yılmaz Keleş seçim sonrası kol kola çıktıkları kürsüde yaptıkları konuşmada “Kazanan İYİ Parti oldu, kazanan Malatya oldu, kazanan Yeşilyurt oldu” dediler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy