Türkiye genelinde bugün etkili kar ve sağanak yağış bekleniyor. Uzmanlar, yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek su baskınları ile buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklı olmaları için vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

İstanbul’da rüzgarın karayele dönmesi ile yine yağmur ve karla karaşık yağmur başladı. Sıcaklık önümüzdeki günlerde 5 derecenin altında hissedilecek. Yağışlar yükseklerde kar şeklinde, Pazar-Pazartesi günü de aralıklı devem edecek. Ankara’da bugün ve Pazartesi günü yine kar yağışı var, hafta sonu ise yağış zayıf. İzmir soğuyor, gündüz yağmur hafifleyecek. Pazar günü yine sağanak yağış var. Bursa karla karışık yağmurlu. Adana’da akşam yağmur başlayacak, yarın yağış kuvvetli. İstanbul 7, Ankara 3, İzmir 12, Bursa 5, Adana 15 derece.

* Marmara’da rüzgra sert, hava soğuyor. Yağış Sakarya-Bursa-Balıkesir çevrelerinde karlakarışık yağmur şeklinde. Hava soğuk olduğundan yağışlar Cumartesi günü hafiflesede, Pazar ve Pazartesi günü de kar şeklinde devam edecek. Bugün Edirne ve Kocaeli 6, Çanakkale 8 dereceye inecek.

* Kar yağışı, İç Anadolu’yu Ankara ve Eskişehir’den başlayarak yeniden etkiliyor. Yarın Sivas-Niğde arasında kar şiddetli yağacak. Pazar günü yağış zayıf, birçok kentte ara verecek. Bugün Konya 2, Eskişehir 1, Sivas -1 derece.

* Ege Bölgesi yağışlı günlere giriyor. Akşam Çeşme-Datça arasında fırtına oluşacak. Bugün özellikle Muğla-Denizli çevrelerinde kuvvetli yağmur bekleniyor, su baskınlarına dikkat. Afyon’da ve bölgenin yüksek kesimlerinde ise kar olacak. Yarın yağış ara verse de, Pazar günü yeniden başlayacak. Bugün Denizli 6, Bodrum 11, Kütahya 1 derece.

* Akdeniz Bölgesi: Bugün Antalya’da sağanak yağmur var. Isparta ve Burdur’da yoğun kar bekleniyor. Yarın sağanak yağış adana bölümü ve Güneydoğu’yu da etkileyecek. Yağışlar Pazar ara verse de, sonraki günlerde de devam edecek. Bugün Antalya 15, Diyarbakır 3 derece.

* Doğu Anadolu’da bugün önemli bir yağış yok. Ancak bölgede çığ riski devam ediyor. Hafta sonu kar yağışı bölgeyi yeniden etkisi altına alsa da, Erzurum-Kars çevrelerinde çok kuvvetli olmayacak. Erzurum -10, Malatya ve Van 0 derece.

* Karadeniz’de Bolu-Sinop arasında kalan iç kesimlerde kar görülüyor. Trabzon parçalı bulutlu. Yağış yarın bölgenin genelinde görülecek. Hava soğuk bu nedenle kıyılarda sulu kar, ama iç kesimlerde kar var. Bugün Trabzon 11, Samsun 10, Bolu 2 derece.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU