İstanbul Üsküdar’da 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi 17 Mart 2019 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşma yaptığı sırada, Saadet Partili Rıdvan Çamlıca ve Yıldıray Çamlıca’nın, Soylu’ya hakaret içerikli sözler söyledikleri gerekçesiyle “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandıkları davada karar açıklandı.

Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklar Yıldıray Çamlıca ve Rıdvan Çamlıca katıldı. Duruşmada sanıkların avukatları ile müşteki Süleyman Soylu’nun avukatı da hazır bulundu.

Sanık Rıdvan Çamlıca, savunmasında herhangi bir hakarette bulunmadığını belirterek, “ Saadet Partisi’nin PKK ile anlaşma yaptığına dair sözleri duymam üzerine ben sadece ‘Ne alâkası var?’ şeklinde tepki gösterdim. Kimseye hakaret etmedim. Herhangi bir suç işlemedim. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi

Sanık Yıldıray Çamlıca da savunmasında, Saadet Partisi’nin PKK ile anlaşma yaptığına dair ithamda bulunulunca kendisinin tepki gösterdiğini belirterek, “Bir Saadet Partili olarak ‘Yalan! Eğer böyle bir anlaşma varsa, Allah bu anlaşmayı yapanların belâsını versin!’ şeklinde tepkimi gösterdim. Kimseye hakaret etmedim. Kesinlikle İçişleri Bakanına yönelik zerre kadar kötü bir söz söylemişliğim yok” dedi.

Son sözleri sorulan sanıklar, hakaret etmediklerini tekrarlayarak, beraatlerine karar verilmesini istediler.

MAHKEME ADLİ PARA CEZASI VERDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Rıdvan Çamlıca ve Yıldıray Çamlıca’nın “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçunu işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, ayrı ayrı 7 bin 80 TL adlî para cezasına çarptırılmalarına hükmetti.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi' konulu genelge gönderdi

Editör: İbrahim Halil Aksoy