Eski milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerini Medyascope'tan Ruşen Çakır'a değerlendirdi. 

 

"MASAYA ÖCALAN İLE HÜKÜMET OTURDU"

Seneler sonra çözüm sürecine ilişkin konuşan Eski milletvekili Altan Tan, AK Parti iktidarı ile masaya oturanın HDP değil PKK'nın elebaşı İmralı canisi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Tan, "Masaya HDP ile hükûmet oturmadı. Bazı şeylerin konuşulması lazım. Masaya Öcalan ile hükümet oturdu. HDP’nin pozisyonu aracı." dedi. 

"Seni Başkan Yaptırmayacağız Lafına Öcalan Şiddetli Tepki Gösterdi"

Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" sözlerine İmralı canisi Öcalan'ın büyük tepki gösterdiğini belirten Tan, "Başta, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’.  Şeffaflık, demokratikleştirme, halkı bilgilendirme, kapılar arkasında gizli işler yapmama… Açıklayın, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ lafı nereden geldi, nasıl oldu, nereye gitti, Öcalan’ın tepkisi buna ne oldu? Çıkın söyleyin. Onu da ben mi söyleyeyim. Şiddetli tepkisi var. Bunun detaylarını da biliyorum. İcap ederse anlatırım bir gün. Öcalan şiddetli tepki koyuyor. Bu işi gücü düzeltin deniliyor. Bir hafta sonra daha sert bir açıklama yapılıyor. Bunların kayıtları var." ifadelerini kullandı. 

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy