Saadet Partisi  İl Başkanı Mustafa Canbay  teşkilat üyeleri üyeleri  ile birlikte esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyip , bu sorunlar hakkında partilerinin düşüncelerini ve çözüm önerilerini anlattılar.

Ziyaretleri  sırasında esnaf ve vatandaşın da ortak derdi son dönemde meydana gelen zamlar oldu. Bir işyeri ziyareti sırasında esnafın "gübre, ziraai ilaçlar, mazot gibi temel girdisi olan ürünlerde  meydana gelen korkunç zamlar sonrasında çiftçinin ekim gücünün kalmadığını belirtti. Çiftçinin ekememesi demek esnafın  kısacası tüm Akçadağ'ın ekonomisini olumsuz yönde etkilemesi demek. Hal böyle iken çiftçide para yoksa esnaf malını satamaz, nalbur satamaz... İktidarın bu girdi maliyetlerinde meydana gelen fahiş zamlara bir tedbir alması gerekirken hiç tepki vermediğini görüyoruz. " dedi.

Esnafın bu sözleri karşısında Saadet Partisi il başkanı Mustafa Canbay " Partimiz bugüne kadar ne kandırılmıştır ne de kandırmıştır.  Ne aldatan olduk ne aldatıla. Daha önce iktidara geldiğimizde nasıl çok kısa bir sürede  çiftçiye, memura, işçiye insanca yaşamlarını sürdürebilecek zamlar yaptı isek yine yapabiliriz. Rahmetli Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu  projeler ve uyguladığı modellerle Türk yatırımcısına yol göstermiştir. . Mühendislik alanındaki bilgi ve tecrübesini ekonomi alanı ile birleştirmek için çaba gösteren hocamız, Türkiye’nin ilk dizel motor fabrikasını kurarak hep ilklere imza atmıştır. Tüm  karalamalara ve engellemelere rağmen 3 yıllık hükümeti döneminde 200 projeden en az 70’inin temelleri atıldı ve çalışmaya başladı. Ağır sanayi hamlesi başlattık. Motor, makine, takım tezgahları alanında Tümosan, Taksan, Tezsan, Erzurum-Tortum Tekstil, Mardin-Mazıdağ Fosfat fabrikaları, Seka Balıkesir-Giresun gazete kağıdı fabrikaları, vs. gibi 70 kadar dev sanayi tesisleri bizim iktidarımızın eseridir.  Dün nasıl yaptıysak yine yapabiliriz. Yeter ki halkımız bize güvensin destek versin. Halkımızın, esnafımızın görüşlerini çok önemsiyoruz. Çünkü sorunları en iyi  esnaf kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız biliyor. Sık sık esnaf ve vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek için sahaya iniyoruz. Bu ziyaretlerin hem biz hem de vatandaşlarınız için faydalı olduğuna inanıyorum Esnaf kardeşlerimizle buluşmaya, sorunları ve talepleri yerinde dinlemeye, çözüm önerilerimizi paylaşmaya bundan sonra da devam edeceğiz " dedi.

 

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy