Kale İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler proje kapsamında, kağıttan yaptıkları kırmızı gemilere dualar yazarak, suya bıraktılar. 

Kırmızı Hayatın Rengi Olsun” Projesi’ne hemen hemen tüm okullar destek veriyor. Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de projeyi uygulamaya koydu. Kale İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan çocuklar, proje kapsamında bazı dizi etkinlikler yaptılar. Sosyal sorumluluk projesi olan “Kırmızı Hayatın Rengi Olsun” Projesiyle çocukların bilinçaltında algı oluşturmak amaçlanıyor. Projeyle çocuklara kırmızının kan ve savaş değil, hayatın rengi olduğu anlatılıyor. Çocuklar üzerinden başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya mesaj veriliyor.

Kale İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuşmalarda sonra okulun yanında bulunan baraj kenarına inen çocuklar, kağıttan yaptıkları kırmızı gemilere dualar yazarak, hep birlikte suya bıraktılar. Etkinlik konferans salonunda devam etti. Öğrenciler Kuran-ı Kerim okudu, minik öğrenciler ise ilahi ve şiir seslendirdiler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy