Milletvekili Öznur Çalık, partisinin Akçadağ İlçe danışma toplantısına katıldı. Toplantıya Çalık’ın yanı sıra Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmet Yılmaz, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Arif Tutal ile partili yönetici ve teşkilat mensupları katıldı.
Konuşmasına 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde kendilerine verdikleri büyük destek nedeniyle Akçadağlılara teşekkür ederek başlayan Çalık, “Çok oyun oynandı, oyunlar döndü, ama siz büyük oyunları gördünüz ve oylarınız ile bu büyük oyunları bozdunuz. Bu vesileyle biz öncelikle Akçadağ’a, arkasında Malatya’ya ve Türkiye bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Ankara’da 28 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı kınadığını belirten Çalık, şehit olanları minnet ve şükranla andığını söyledi. Terör saldırısı sonrası TBMM’de ortak bir deklarasyon hazırlandığını belirten Çalık, 3 partinin ortak imza attığını ancak sırtını PYD’ye dayadığını açıklayan HDP’nin deklarasyona imza atmadığını belirtti.


Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Deklarasyonda terörü hangisi olursa olsun lanetleniyoruz ve milli birlik kardeşlik içerisinde de biz teröre karşı tek vücut olacağız’ denildi. O TBMM’nin tek sesine CHP, MHP ve AK Parti Grup Başkan vekilleri imza attılar. Ama bir tek grup imza atmadı, bir tek eş başkan imza atmadı. İsmini söylememe gerek var mı? Herkes bunun ‘PYD’ye YPG’ye sırtımızı dayıyoruz’ diyen, siyasi parti olduğunu iddia eden, terör örgütünün uzantılarını olduklarını çok net biliyorlar. TBMM çatısı altında olacaksın ve terör örgütünü lanetlemeyeceksin, ölenleri görmeyeceksin, askeri, polisi, kadını, kızı, sivili görmeyeceksin, ‘Eğer terörist benim teröristimse’ kınamaktan vazgeçeceksin, başka teröristse o zaman kınayacak, bayraklar açacaksın. Yok öyle bir şey. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bütün terör örgütlerine buradan sesleniyoruz; adın ne olursa olsun, ister PKK olsun, ister PYD olsun, ister YPG olsun, ister DHKP-C olsun, ister MLKP olsun, ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadeleyi sonuna kadar devam edecektir. Silahla toprağa gömülmeden de terörle mücadeleye asla son vermeyeceğiz. Bilsinler ki Meclis’teki bu terörün uzantıları, yurt dışındaki bağlantıların yurt içindeki piyonları bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür. Onlar bizden korksunlar.”


Türkiye’de iç siyaseti karıştırmak isteyen dış güçlerin var olduğunu bildiklerini belirten Çalık, “Dün 7 Haziran seçimlerinde hedeflerine Recep Tayyip Erdoğan’ı koyanların kimler olduğunu, bütün siyasi partilerin birleşip bir tek amaçlarının var olduğunu AK Parti’siz bir Türkiye tasavvur ettiklerini, Ahmet Davutoğlu’suz bir Türkiye tasavvur ettiklerini hepimiz yaşadık. Bu yaşamış olduklarımızı sizler burada Akçadağ’da gördünüz, Malatya’da gördünüz, bizler Türkiye’de gördük, yurtdışına gittiğimizde görüyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin büyüyen ve güçlenen bir ülke olduğunu vurgulayan Milletvekili Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Herkes bundan endişe ediyor, tüm dünya bundan endişe ediyor, bir tek mazlumlar için bizim için dua ediyor. Bilin ki mazlum halklar, bilin ki İslam coğrafyasındaki insanlar bizler için dua ediyor, Türkiye için dua ediyor, Cumhurbaşkanım ve Başbakanım için dua ediyor. Türkiye için dua eden mazlumlar zalimler karşısındaki duruşumuzu hep birlikte alkışlıyorlar. Irak’ta yaşanan hadiseler, İran’da yaşanan hadiseler, Mısır’da yaşanan hadiseler, Tunus’ta yaşanan hadiseler, Müslüman coğrafyasında atılan ateşin ve bombanın ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz ve görüyorsunuz. Bu atılan bombaların en büyük hedefinin de Türkiye olduğunu bilmeniz gerekir”
Çalık toplantıda Akçadağ’a yapılan ve yapılacak yatırımlar konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy