Ziyarette konuşan MASTÖB Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz, AK Parti’nin tekrar iktidar olması ile birlikte çok özledikleri ve bekledikleri bakanlığın Malatya’ya verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Bundan sonra da Malatya için hep birlikte çalışacaklarını kaydeden Başkan Cengiz, MASTÖB Malatya Şubesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da, Malatya’nın AK Parti’ye 13 yıldır büyük bir destek verdiğini aktardı. İl Başkanı Kahtalı, “Bu dönem çok önemli bir bakanlık olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından Malatya’dan seçilmiş olan bir milletvekilimize tevdi edildi. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çok deneyimli milletvekillerimizle, bakanımızla, belediye başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla hep birlikte el ele vererek ilimiz için daha iyi, daha faydalı ne varsa yapmak için gayret edeceğimizi sizlerin huzurunda beyan etmek isterim” diye konuştu.


Son olarak konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise İstanbul’da bulunan MİAD, MEV ve MASTÖB ve diğer Malatya kuruluşlarının İstanbul’da güç birliği yaptığını ve bunun Malatya için çok önemli olduğunu vurguladı. Gündeme ilişkin olarak da düşüncelerini paylaşan Çalık, “Türkiye 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde çok zorlu bir dönemden geçti. 1 Kasım seçimleri Türkiye’yi yeniden istikrara kavuşturdu. Türkiye’nin istikrara kavuşmasını istemeyenler vardı, PKK, KCK ve onun Türkiye’deki uzantılarının çözüm sürecini sekteye uğratmak için ve çözüm sericini suistimal ederek kendilerince özerklik ya da kanton bölge ilan etmek isteyenlere en güzel cevabı istikrarı yakalayarak 1 Kasım’da milletimiz verdi. Güvenlik güçlerimiz bölgedeki vatandaşlarımızı koruyor ve kolluyor. Geçmiş dönemdeki derin devletin yapmak istediklerini bu dönemde PKK’nın, KCK’nın ve onun uzantılarının yaptığını bilerek, biz o bölgede devletin vatandaşını koruması adına yapılması gereken tüm işlemleri her anlamda yapıyoruz.

Hem güvenlik için yapılması gerekenleri yapıyoruz hem de sosyal devleti anlayışı içerisinde yapılması gerekenleri de yapıyoruz. Özerklik, kanton ya da diğer söylemler içerisinde olanlarda hadlerini bilmek zorundalar. Biz demokratikleşme süreci ile insanlarımızı güçlendirelim, derken, bunu suistimal eden güçler kendilerince yeni söylemler geliştirdiler ve bunun içinde şiddet ürettiler, terör ürettiler ve silahlarını bırakmadılar. Teröre karşı başlatılan mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy