Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen sınıf öğretmeni Sümeyya Avcı, sosyal medya mesajları ve bir sokak röportajında söyledikleri ile gündeme gelmişti. Avcı’nın, sosyal medya mecralarında yazıp söyledikleri sebebiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bu konuda Twitter sayfasında şöyle yazdı:

“Din, kul hakkı yememektir. Ben hakkımı helâl etmiyorum” diyen Sümeyye Avcı hapse yollandı. Bir gün taş yağar mı bu ülkede?”

Bir sokak röportajında, “Hiçbir şey üretmeyen, hiçbir şey yetiştirmeyen, öğretmenini, doktorunu, mühendisini ihraç eden; beraat edenin yurt dışına gittiği, beraat edemeyenin cezaevlerinde çürüdüğü bir memlekette yaşıyoruz. Din, kul hakkı yememektir öncelikle. Kul hakkı yiyenlerin memleketinde yaşıyoruz.” diyen KHK mağduru Sümeyya Avcı, tutuklandı.

Sümeyya Avcı ne demişti?

“Kur’ān okumayı bilmeyen seçmenin, “Kur’ān okuyor” diye seçtiği adamların memleketinde yaşıyoruz. Şurada sorduğunuz zaman, Kur’ān’ı tutayım, ben okurum, burada çoğu okuyamaz. “Lâ ilâhe illallah” ne demek, anlamını bilmeyen bir halkın seçtiği, sadece “Kur’ān okuyor” diye seçtiği, hiçbir şey üretmediğimiz, hiçbir şey yetiştirmediğimiz, öğretmenini ihraç ettiğimiz, doktorunu ihraç ettiğimiz, mühendisini ihraç ettiğimiz, bütün eğitimlisini, donanımlısını… Beraat edenin yurt dışına gittiği, beraat edemeyenin cezaevlerinde çürüdüğü bir memlekette yaşıyoruz. Ben, sosyal medyada gümbür gümbür konuşuyorum. Ben susmuyorum ve bana ceza veriyor ve bugün de susmuyorum. 6/3 cezam var, 44 ay yatacağım, 4 çocuğum var. Bu kadar zalim bir ülkede yaşıyoruz biz.

Bugün “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resulühu” ne demek diye sorun, bir tanesi açıklayamaz bu seçmenlerin. Hiçbiri Kur’ān okumayı bilmiyor. Hiçbiri dini, diyaneti bilmiyor. Din, kul hakkı yememektir öncelikle. Kul hakkı yiyenlerin memleketinde yaşıyoruz. Bugün herkesin dolar zengini olduğu, tabanın da tamamen fakir olduğu, orta kesimin yok edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Ben, hakkımı helâl etmiyorum. Mücadele etmeye devam edeceğim. Sonuna kadar, öldürülsem de çürütülsem de devam edeceğim. Çocuklarım için, çocuklarımın yüzüne bakabilmek için, 4 çocuğumdan utanmamak için. Utanacak insanlar konuşmuyor. Allah, onların belâsını verecek ama sonuçta.

Bugün üretmediğiniz, okumadığınız… Evinizde kaç kişinin anne, baba, çocuk kitap okuyor, eline kitap alıp? Hç kimsenin ailesinde kitap okunmuyor. Televizyonlar kitap olmuş. “A Haber”ler kitap olmuş. Okuduğunuz kitap o ise, meydana gelecek ekonomi budur. Önce kitap okuyun. Bilim, fen, teknoloji… Bunları okumadan olmaz, olmaz. Bugün on-line eğitimde kaç kişinin çocuğu eğitimde dört dörtlük ders alıyor?”

tv5

Editör: İbrahim Halil Aksoy