Siyonist İsrail tankları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde HAMAS’a ait bazı noktaları vurdu. Gazze’den İsrail’e 3 roket atıldığının duyurulmasının ardından İsrail-Gazze sınırında konuşlanmış durumdaki tanklar, HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait gözetleme noktalarını hedef aldı.

 

GAZZE’YE HAVA SALDIRISI

Siyonist İsrail savaş uçakları güneydeki Refah kentinin doğusunda yer alan Matar Gazze bölgesindeki tarım arazilerine 2 hava saldırısı düzenledi. Aynı şekilde savaş uçakları, Gazze’nin kuzeydoğusundaki Cebel Er-Rays bölgesindeki hedefleri en az 2 roketle hedef aldı. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.  Öte yandan, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, İsrail’e atılan roket mermilerinin sorumluluğunu üstlendi. Ebu Ali Mustafa Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, roket mermilerinin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşılık atıldığı aktarıldı. Açıklamada, “Daha önce İsrail’i Filistin halkına yönelik saldırıları konusunda uyarmış ve bunun bedelini ağır ödeyeceğini vurgulamıştık” ifadeleri kullanıldı

İSRAİL BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK

İşgalci İsrail askerleri ile Filistinliler arasında günlerdir devam eden arbede ile ilgili Filistin direniş grupları, ‘Düşman, Kudüs’e ve halkına yönelik eylemlerinin bedelini ağır ödeyecek’ açıklamasında bulundu. Doğu Kudüs’te bulunan Eski Şehir’in Şam Kapısı ve çevresindeki Filistinlilerle İsrail askerleri arasında günlerdir devam eden arbedenin ardından direniş gruplarının askeri kanatlarını bünyesinde barındıran “Direniş Grupları Ortak Odası” tarafından yazılı açıklama yapıldı. Direniş gruplarının açıklamasında, “İsrail liderlerini yanlış hesap yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Başkentimiz (Kudüs), orada yaşayan halk ve kutsal mekanlarımız kırmızı çizgimizdir. Düşman, bunlara yönelik eylemlerin yansımalarının büyük olacağını ve bunun bedelini ağır ödeyeceğini bilsin” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, İsrail’in eylemlerinden geri adım atması için direniş gruplarının kararlı bir duruş sergileyeceği kaydedildi. Teravih namazı sonrası söz konusu alanda oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle Filistinliler, ramazanın ilk gününde itibaren teravih namazı sonrası Şam Kapısı’nda toplanıyor, İsrail polisi de günlerdir onlara müdahale ediyor.

İSRAİL SABRIMIZI TEST ETMESİN

HAMAS’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’da ihlal ve saldırılarına karşı “sabrımız sınanmamalı” açıklaması yaptı. Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs’teki Filistinlilere seslenilerek, “Haklı haykırışlarınızın ve kahramanca çarpışmanızın yankılarını duyduk. Bilin ki ey kahramanlar, arkanızda sağlam ve hazır bir direniş var” ifadelerine yer verildi. Kudüs’ün Filistinlilerin kutsal başkenti olduğu belirtilen açıklamada, Kassam Tugayları’nın Kudüs halkına her türlü desteği vermeye hazır olduğu vurgulandı. Açıklamada, “İsrail, halkımıza ve mübarek Mescid-i Aksa’ya saldırarak sabrımızı test etmemeli” ifadeleri kullanıldı.

 

MESCİD-İ AKSA’DA BİR MÜSLÜMANIN ŞEHİT EDİLMESİ…

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, “Mescid-i Aksa’da namaz kılan veya Filistinli bir vatandaşın öldürülmesi, dünyadaki bütün Müslümanların onurunun öldürülmesidir” dedi. HAMAS’ın önde gelen isimlerinden Mahmud ez-Zehhar, işgal polisi ile Siyonist yerleşimcilerin ırkçı saldırılarına maruz kalan Kudüslülerle dayanışma için abluka altındaki Gazze Şeridi’nde düzenlenen destek mitinginde bir konuşma yaptı. Konuşmasında ez-Zehhar, İslam alemine ve Arap ülkelerine, Kudüs kentini ve Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmak için Dönüş Ordusu’nu kurma çağrısında bulundu. Filistin topraklarının işgal edilmesinin, tüm Arap ve İslam topraklarının işgal altında olması anlamına geldiğine dikkat çeken ez-Zehhar, “Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlık Mekke, Medine ve bilcümle yeryüzündeki bütün camilere yapılan bir saygısızlıktır” dedi. Açıklamasında ez-Zehhar, Siyonist işgal rejiminin, Kudüs’te akıttığı şehit kanının, İslam ümmetinin her karış toprağına süzüldüğünü ve kutsallarını müdafaa etmek uğruna bütün Müslümanların silahlanması için yeterli bir sebep olduğunu vurguladı.

milligazete

“ABD, ülkemizi soykırımla itham edecek en son ülkedir”

İnsan kaçakçılığını fark eden diplomatlar merkeze alındılar

Editör: İbrahim Halil Aksoy