Malatya’nın Battalgazi İlçe merkezi Eskimalatya’daki Yatılı Bölge Okulunun (YİBO) yan kısmında yapımı devam eden 495 deprem konutunun inşaat çalışmaları devam ederken, konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve diğer ilgili ve yetkililer, 24 Ocak 2020’de yaşanan Elazığ merkezli 6.8’lik depremden en fazla etkilenen ilçelerin başında yer alan Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, evleri zarar gören depremzede aileler için Eskimalatya Meydanbaşı Mahallesi’nde bulunan Yatılı Bölge Ortaokulunun yan kısmında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan deprem konutlarının inşaat çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ve yetkililerden bilgi alan Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Malatya’ya yaptığı ziyareti hatırlatarak, deprem konutlarının yıl sonunda teslim edileceği müjdesini verdiler.
Depremde evleri ağır hasar gören hak sahibi vatandaşlar için bir yandan Gelincik Tepesi’nde deprem konutlarının yapımı devam ederken, diğer yandan da Eskimalatya’daki konutların yapımı hızla sürüyor. 495 konutun inşaat çalışmaları devam ederken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremzede ailelerin mağduriyet yaşamaması için inşaat çalışmalarının her aşamasında takibini sürdürüyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy