Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ekonomi manifestosunu açıkladı. Bir dönem genel başkanlığı ve başbakanlığı yaptığı Ak Parti hükümetini sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, Türkiye’nin içe kapatılamayacak bir ülke olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Başbakanken ihalelerde nelerin döndüğünü gördüm, müdahale edecektik parti içi darbe oldu” dedi.
 
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında salgın dönemi 200 milyar liralık kredi paketleriyle halkın daha da borçlandırıldığını belirterek, "Demokrasi olmadan da yabancı yatırımcı çekilebileceği düşüncesi cahilliktir. Hukuka güven olmayan bir ülkeye yabancı sermaye gelmeyeceği gibi yerli sermaye de kaçar." dedi.

Ahmet Davutoğlu, "Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım." diye konuştu.

KİMSE LİYAKATTEN SÖZ EDEMEZ

"Atamalara baktığınız zaman artık kimse liyakatten söz edemez. Her kuruşu, milletin devlete emaneti olan kamu bankalarının yönetimine dünya şampiyonu da olsa bankacılıktan bihaber insanların getirilmesi kurumsallığın bittiğini gösteriyor," diyen Davutoğlu şunları söyledi:
 
"Başta Türkiye Varlık Fonu olmak üzere bütçe dışı nitelik kazanmış olan tüm uygulamaları sonlandıracağız.
 
İstihdamı korurken verimliliği artıran, gönüllülük esasına dayalı “İşçi-İşveren Ortaklığı’ sistemini uygulamaya başlayacağız.
 
Enflasyon ile gerçek mücadeleye önem veriyoruz. Emek barışı ilan edeceğiz. İşsizlik Fonu’nu amacı dışında kullanılmasını engelleyeceğiz.

Yaş olarak yeni bir partiyiz ama tecrübe olarak değil. On yıllara dayanan bir birikimi temsil ediyoruz. Uluslararası anlaşmalar gözden geçirilebilir. İtibar kaybına yol açmadan. Kamulaştırma gibi sert hamleler benimsediğimiz yöntemler değil.

EYT meselesi ile ilgili 2-3 aydır kapsamlı bir çalışma yaptık. Verileri elde ettik ve bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Türkiye'nin sınır tanımadan teknolojik dönüşümü gerçekleştirmesi lazım. Eski teknolojilerle yeni dünyaya intibak edemezsiniz."

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy