Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ile Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı'dan depremin neden olduğu hasar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Elazığ Merkez Mustafapaşa Mahallesi'nde de incelemelerde bulundu. 

Sivrice Belediyesini ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Değerli basın mensupları, yaşadığımız depremin merkez üssü olan Sivrice’de Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi, başsağlığı dileklerimizi ilettik. 

Efendim artçı sarsıntılar olabilir tabi deprem bölgesindeyiz. Sayın Başkan Sivrice’yle ilgili lütfedip bilgi verdi, köylerde can kaybının olduğunu ama Sivrice Merkez’de can kaybının olmadığını söyledi. Hasarlı binalar var. Bu süreç içinde bizi mutlu eden; görüşü, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanlar, Türkiye’deki 82 milyon hep birlikte bu sorunu çözmek için, bu felaketi en azından paylaşmak için, acıyı paylaşmak için yüreğimiz bir, gönlümüz bir. Geldik Sayın Başkanı dinledik. Yıkılan binalar da kısa süre içinde umarım tamir edilir veya yerlerine yenileri yapılır. Daha sonra şimdi başka bölgelere de gideceğiz, orada da vatandaşları olabildiğince dinlemeye çalışacağız.

Teşekkür ederim değerli arkadaşlarım, çok sağ olun."

Geceyi Elazığ’da geçirecek olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Veli Ağbaba ve Gülizar Biçer Karaca ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşlik ediyor.

kaynak: veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy