Altın fiyatları 5 ağustos çarşamba gününe yükselişle başladı. Gram altın kaç lira oldu, Çeyrek altın alınır mı? İşte altın piyasasındaki son durum...

Altın fiyatları 5 Ağustos Çarşamba sabahına yeni bir rekorla başladı. Küresel ölçekli yaşanan ekonomik krizin yanı sıra altının ons fiyatının 2 bin doların üzerine çıkması altın fiyatlarını 450 liranın üzerine çıkarak rekor kırmasına neden oldu. Gram altın 460 liradan satılırken çeyrek altın ise 760  liraya yükseldi.

KORONAVİRÜS ALTIN FİYATLARINI VURDU

Altındaki yükseliş hız kesmeden devam ederken, piyasalardaki güven ortamının bir türlü sağlanamaması altın fiyatlarındaki yükselişin bir diğer önemli faktörü olarak öne sürülüyor. Koronavirüs salgınında dünya genelinde vakaların yeniden artması da piyasaları etkileyen diğer önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor.

5 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN 460 LİRA

ÇEYREK ALTIN 760 LİRA

CUMHURİYET ALTINI 3 BİN 96 LİRA

22 AYAR BİLEZİK FİYATI 421 LİRA

* Altın fiyatları anlık olarak güncellenmektedir, bu fiyatlar değişim gösterebilir.
DÜĞÜN SEZONU AÇILDI

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın almak isteyen vatandaşlar kuyumcuların yolunu tutarken yüksek altın fiyatları nedeniyle takı almakta zorlanıyor. Bazı vatandaşlar 24 ayar altın fiyatlarının artması nedeniyle alım gücü daha düşük olan düşük ayarlı altınları tercih ediyor. Asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğu Türkiye'de bir asgari ücrete sadece 3 çeyrek altın alınabiliniyor.

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy