2002 yılında Türk siyasetinde vaadleriyle figür haline gelen Genç Parti ile Türkiye'de adından sıkça söz ettiren Cem Uzan, sosyal medya hesabından Türkiye'ye geri döneceğini açıkladı.

Twitter hesabından, Cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak için 2 ay içerisinde Türkiye'ye döneceğini duyuran Uzan, yargı boyutunda herhangi bir sorun olmadığını belirtti. 

Cem Uzan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İki ay içinde ülkeme döneceğim. Cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak için sokağa çıkıp güçlü bir demokratik seçenek yaratacağım. İktidara karşı onun üslubu ile mücadele edip demokratik bir çerçevede Türkiye’yi ayağa kaldıracağım. Bundan sonda tek misyonum ve yaşama nedenim, ülkeme ve milletime hizmet. Geçmişte olduğu gibi yine yolumu keserlerle hapse girmekten imtina etmem. Yargısal hiçbir sorun yok. Dönüyorum ve aklanacağım. Zaten milletimiz vicdanında bizi hiç mahkum etmedi. Zira bize yapılanın siyasi ve emperyal operasyon olduğu çok net ve toplum bunun farkında."

''MAKE PRINGLES GREAT AGAIN''

Uzan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalara ilk tepki, Liberal Demokrat Parti'den (LDP) geldi.

LDP, resmi Twitter hesabındna yapılan paylaşımda Trump'ın seçim sloganına atıfta bulunarak "Make Pringles Great Again (Türkçe söylenişiyle Pringles'ı yeniden muhteşem yap)" ifadelerine yer verdi.

 

Yargısal sorunlar: Hiçbir sorun yok. Dönüyorum ve aklanacağım...Zaten milletimiz vicdanında bizi hiç mahkûm etmedi. Zira bize yapılanın siyasi ve emperyal operasyon olduğu çok net ve toplum bunun farkında.

— Cem Uzan (@uzancc) November 9, 2019

Editör: İbrahim Halil Aksoy