İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haftalık İYİ Parti Grup Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu. Meral Akşener, "Madem yeni Merkez Bankası Başkanı faiz düşürmeyecekti, o zaman Ağbal'ı neden görevden aldın? Madem yeni başkan aynı politikaları sürdürecekti, o zaman neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?" diye sordu.

AK Parti kongrelerine tepki gösteren Akşener, "Ankara'daki salonda toplanan korona elçileri Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı. Bu suçun asıl failine cezayı kim kesecek? Allah nasip edecek, iktidara geleceğiz, biz keseceğiz." dedi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kürşat Ayvatoğlu konusuna da değinerek "Son üç ayda; arabasında, 100 kilo eroin ile yakalanan, eski büyükelçilik basın müşaviri, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluktan tutuklanıp, evinde, on milyon bulunan daire başkanı derken, her geçen gün, “Asım’ın neslini yaratacağız.” diyerek iktidara gelenlerin, düştükleri hazin durumun, yeni örneklerine şahit oluyoruz," ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan’ın attığı her düşüncesiz adım milletimizin aleyhine çalışıyor. Bu aralar yediden yetmişe herkeste bir tedirginlik var eyvah yoksa damat geri mi dönüyor sorusu her mecrada dillendirilmeye başlandı. 2,5 yılın sonunda nihayet bu hatadan dönüldü. Öyle başarısız bir 2,5 yıl geçti ki Bugün biri damat bakan ile ekonomi kavramını aynı cümle içinde kullansa dolar fırlıyor Kendisinin ekonomi yönetimi kariyerinde hazinenin 128 milyar dolarlık rezervi erişim, Türk lirası pula dönmüş enflasyon artmışken bu işi beceremediğini defalarca kanıtlamış bir insanın tekrar bu konularla anılmasını bile son derece saçma ve sakıncalı buluyorum. Ama maalesef Sayın Erdoğan saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardığından kesin konuşamıyorum.

Bu gece yarısı operasyonu sonucunda Türk lirası dolar karşısında yüzde 15'e yakın değer kaybetti. Madem yeni başkan aynı politikaları sürdürecekti neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin? Merkez Bankası başkanı değişiminin sebebi ekonomi değil, Türkiye AK Parti içindeki çekişmelere kurban ediliyor. Bu maliyeti hepimiz ödeyeceğiz, bir tek onlar ödemeyecek. Biz İYİ Parti olarak Merkez Bankası'nın bağımsızlığını önemsiyoruz. Meclis'e kanun teklifi de verdik. 

Bu iktidarın Türkiye'ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Çünkü milleti değil koltuğu dert ediyorlar. Ahlak, erdem ve doğruluk AK Parti Genel Merkezi ve Saray'ın kapısından giremiyor. Peygamber efendimizin yolundan saptıklarından beri iktidarları dikiş tutmuyor. 

Ahlaksızlığı büyüklerinden bir genci elbette linç edecek değilim. Benim meselem kendini bu çarpık zihniyete teslim etmiş gencimiz değil. Benim meselem o gencimiz de dahil tüm gençlerimizi bu zihniyetin yarattığı ahlak erozyonundan korumak. O gencimiz 'AK Parti'de görev alırsam daha çok kazanmamın önü açılır diye düşündüm' diyor. Ne acı değil mi? Bu çarpık zihniyeti bu topraklardan silene kadar yılmadan mücadele etmek zorundayız. 

Sayın Erdoğan, 2 gün önce pandemiye karşı bazı önlemler açıkladı. Ramazan ayında toplu iftar yasakmış, doğru bir karar. Ama sormak istiyorum. Sizin lebaleb kongrelerdeki keyfiniz  Allah'ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da kongrelerinde virüs tatile mi çıkıyordu. Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun. Ankara'daki salona doldurulan binlerce korona elçisi ülkemizin dört bir yanına dağıldı ve sonuç ortada. Bu suçun asıl failine cezayı kim kesecek?

Milletimiz aşı nerede diye soruyor, siz gökyüzüne bakıp ıslık çalıyorsunuz. Bu beceriksizliğin hesabını kim verecek? İçişleri Bakanı lebaleb kongrelerden beri ortada yok, Sağlık Bakanı utancından kongreye bile gelemedi. Bakanları utanıyor, sayın Erdoğan utanmıyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy