Son günlerde Akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler sürücüleri heyecanlandırsa da indirimin pompa fiyatlarına yansımaması vatandaşların sevincini kursağında bıraktı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası ( EPGİS) son yaptığı paylaşımda akaryakıtta devletçe karşılanan ÖTV miktarlarını açıkladı.

EPGİS tarafından dün 20.08. 2021 tarihinde geçerli olmak üzere benzinde Litre başına 27 kuruş indirim gerçekleştirildiği duyurulurken yapılan indirimin pompa fiyatlarına yansıtılmayacağı“Mevcut Uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.” İfadleriyle duyurulmuştu.

Yaklaşık 10 gün önce yine EPGİS tarafından Motorinde 22 kuruşluk indirim gerçekleştirildiği duyurulmuş olup yine ÖTV’de gerçekleşen artış nedeniyle sürücülerin indirimden faydalanamayacağı açıklanmıştı

AKARYAKIT İNDİRİMLERİ NE ZAMAN POMPAYA YANSIYACAK?

Son haftalarda akaryakıt fiyatlarına gelen indirim haberleriyle umutlanan vatandaşlar indirimlerden faydalanamayacağını öğrenince  “Akaryakıt indirimleri ne zaman pompaya yansıyacak” sorusunu sordular.  EPGİS son yaptığı açıklamada bu soruya cevap verdi.

EPGİS son paylaşımında gün itibari ile son ÖTV ayarlamaları sonrasında akaryakıtta devletçe karşılanan ÖTV miktarlarını açıkladı

Buna göre ;

 Benzin: 1,47 ( TL/LT ),  Motorin: 1,02 ( TL/LT )  LPG Oto gaz: 1 ( TL/LT ) oranlarında Akaryakıt ÖTV’si devlet tarafından karşılanıyor. 

Bundan sonra akaryakıt fiyatlarına zam gelmezse ve devletin ödediği ÖTV oranı kadar akaryakıt fiyatlarına indirim gelirse daha sonra gelen indirimler pompa fiyatlarına yansıtılacak.

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy