CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı basın açıklamasında:

"Koronavirüs günlerinde iktidar partisi vatandaşlarımıza sahip çıkamadı. Vatandaşlarımıza bir maskeyi bile doğru dürüst dağıtamadı. Maske dağıtım sürecini adeta bir maskeli baloya çevirdi. Önce “Satamazsınız.” Dediler. Sonra “PTT” dediler. Olmadı “E-devlet” dediler. En sonunda da satış serbest bırakıldı. Ancak buna karşı, tüm engellemelere rağmen CHP’li belediyelerin vatandaşlara yardım etmesini engelleme girişimlerine rağmen, ekmek dağıtmalarını engellemelerine rağmen, Belediyelerimiz, insanları açta ve açıkta bırakmadılar. Aslında onların kimyasını bozan da buydu. Hem 31 Mart seçimlerinde hem de 24 Haziran seçimlerinde en büyük propaganda malzemeleri neydi? CHP gelirse sosyal yardımları kesecek diyorlardı. Ama CHP geldi, bırakın sosyal yardımları kesmeyi, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara yardım etti ve sosyal yardımları neredeyse 4 kat arttırdı. Bu başarıyı hazmedemedikleri için, bu başarıyı gölgelemek istedikleri için gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Genel Başkanımızın söylediği gibi Türkiye yönetilemiyor; Türkiye savruluyor. O nedenle gündemi Darbe ile, Selçuk Bayraktar ile meşgul etmeye çalışıyorlar. Dolar 7 Lira 24 Kuruş’a yükselmiş; konuştukları konu CHP, konuştukları konu Özgür Özel, Canan Kaftancıoğlu; konuştukları konu Veli Ağbaba. Bunlara söyleyeceğimiz tek bir şey var. Allah size akılfikir versin diyoruz. Türkiye yanarken, insanların açlıktan nefesleri kokarken, devlet bir maskeyi bile dağıtamazken yaptıkları tek şey CEHAPE! Onlara, “Allah akıl fikir versin.” demekten başka bir şey de elimizden gelmiyor. Sadece Hükümet değil; onlara bağlı çalışan trol ve troliçe ordusu da CHP’li milletvekillerine ve Partimize saldırmaya devam ediyorlar. 12 maddelik bir sözleşme yayınladılar; adeta kendilerini inkâr ediyorlar. Tekrar söylüyoruz trolüyle, milletvekilleriyle, troliçeleriyle gündemi değiştirmeye çalışıyorlar.  

Öncelikle benimle ilgili bu konu nereden başladı onu izah edeyim. 31 Mart seçimlerinin ardından 6 Mayıs’a kadar kısa süre, İBB, Ekrem İmamoğlu tarafından yönetildi. Yeni yönetim tarafından belediye verilerinin yedeklenmesi üzerine geçtiğimiz yıl nisan ayında AKP tarafından mahkemeye başvuru yapılarak verilerin yedeklenmesi engellenmek istenmişti. Biz de o dönemde bunun sebebinin İBB’nin bazı vakıflara, derneklere yaptığı desteğin ortaya çıkmasının engellenmesi için yapıldığını belirten bir twit attık.

Twitte yer alan rakamların tamamı İBB’nin hazırladığı rapora dayandırılmıştı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 56 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Adı: STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018) Ensar, TÜRGEV, TÜGVA, T3, Aziz Mahmud Hüdayi gibi; yönetim profillerinde AKP’ye yakın isimler bulunan vakıflara, İBB olanaklarıyla verilen hizmetler ayrıntılarıyla yer alıyordu.

Bu rapordan hareketle, diğer vakıflara verilen destek gibi T3 Vakfına da 41.1 milyon lira destek verildiğini yazdık. Aynı raporda TÜGVA’ya 74.3 Milyon, TÜRGEV’e 51.5 Trilyon, Ensar’a 28,7 Milyon, Okçulara 16,6 Milyon, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına 16,5 Milyon gibi destek verildiğini twitimizde söylemiştik. Vay sen misin bunu söyleyen. Nasırlı parmaklarına basılmış gibi hoplamaya başladılar. Bize de dava açtılar. İyi ki de açtılar. Gerçekler, belgeriyle birlikte mahkeme kayıtlarına geçiyor.  

Bakın T3'ün, İBB'ye 2018 maliyeti ne kadar? Bu bedeller İBB’nin açıkladığı resmi belgeler. Bizim uydurduğumuz rakamlar değil. Bakım-Onarım&Tadilat: 21.345.000,00TL Tefrişat:6.893.415,89TL, Ulaşım:855.544,00TL, Yeme içme:2.862.467,00TL, Personel desteği:5.317.226,65TL Tanıtım-Medya:35.000,00TL Deneyap Proje (İhale Bedeli): 5.021.383,00TL Rakamlar bunlar. Bu rakamlar AKP’li Mevlüt Uysal döneminde açıklanan rakamlar. Biz değil, Mevlüt Uysal açıkladı.

Bizim söylediğimiz çok net; 2018 Yılı için İBB’den 41 Milyon lira değerinde destek aldınız mı almadınız mı? Sorduğumuz soru bu.

İBB’nin Eylül 2019 Teftiş Raporu burada. İBB’nin  2018 STK Okul Yurt Faaliyet Raporu burada. İBB ile T3 Vakfı ile imzalanan protokol burada.Her şey açık açık yazılı! Burada kimin imzası var. Mevlüt Uysal İBB Belediye Başkanı ile T3 Vakfı Yönetim kurulu başkanının imzası var.

Kaldı ki; Paylaşımım aynen şöyle; “Selçuk Bayraktar’ın Mütevelli Heyeti Başkanı Olduğu T3 Vakfına 41.1 Milyon Lira Destek Verilmiş.” Burada benim açıklamamda hiçbir hakaret yok, tehdit yok, suçlama yok; tespit var.  Ancak bana karşı troller tarafından alçakça iftiralar var. Hakaret var tehdit var, küfür var. trollerle linç girişimi varAma bu gerçekleri hazmedemeyip bana iftira atan, olmadık hakaretler ve tehdit sıralayanları da kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Benim attığım twitten rahatsız oluyorsun, yaygara koparıyorsun ama bana atılan iftirayla ilgili bana yapılan hakaretlerle ilgili ses çıkarmıyorsun.Bunu da halkımızı vicdanına havale ediyorum.

Kimsenin ürettiğine, teknolojisine, sanayisine karşı değiliz. Ama kimse dokunulmaz değildir. Sorgulanamaz değildir.

Rakamlar, belgeler burada.

‘Bize destek verilmedi’ diyor?  O zaman bu tadilat nerede yapıldı? Bu araç gereç nereye alındı.  Bu personel nerede istihdam edildi. Bunları ben söylemiyorum. Mevlüt Uysal dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi söylüyor.

Bu belgeler gerçek değilse o zaman 41 trilyon nereye gitti?  Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede?  Anlamadığımız bu gerçekleri söyleyince neden zorlarına gidiyor? Nakit para iddiasında olan yok; ama hala “Para almadık.” diyorlar.? “Maskeler nerede” diye soruyoruz ; “Bizi bölemeyecekler” diyorlar. “Dolar 7 lirayı geçti” diyoruz ; “Asla başaramayacaklar” diyorlar “İşsiz sayısı 8 milyona dayandı” diyoruz, “Ezanı susturamayacaklar” diyorlar “Esnaf bitti tükendi , iflas ediyor, millet açlıkla karşı karşıya diyoruz” diyince, “Kimse darbe yapmayı aklından geçirmesin” diyorlar.

AKP’nin bu akıllara durgunluk veren manipüle çalışmasından T3 Vakfı da esinlenmiş olacak ki; biz ‘İBB’den destek almışsınız’ diyince “Asla Milli Teknoloji Hamlesi yolundan dönmeyeceğiz” diyorlar. Biz “41 Milyon liralık destek raporlarda var” dedikçe “Asla öğrencilerimizi, gençlerimizi yalnız bırakmayacağız” diyorlar. “Gerekirse Vecihi Hürkuş gibi bedel öderiz.” Diyorlar. Devrim arabaları diyorlar. Nuri Demirağ diyorlar. Solunum cihazı diyorlar. İHA diyorlar. SİHA diyorlar.  Size bunları yapmayın diyen mi var? Size öğrencilere bilgisayar öğretmeyin diyen mi var? Size “İHA yapmayın, SİHA yapmayın” diyen mi var? Sanki Vecihi Hürkuş’a bedeli Veli Ağbaba ödetmiş.  Sanki devrim arabalarına benzini Veli Ağbaba koymamış.  Sanki solunum cihazı yapılmasına engel Veli Ağbaba. Böyle bir çarpıtma ve algı operasyonuyla karşı karşıyayız.

Bu algı operasyonunu maalesef parlamentoda yüz yüze baktığımız insanlar yapıyor. Koca koca milletvekilleri yapıyor. Bir trol başı, bir meczup milletvekillerini tehdit ederek  ‘Veli Ağbaba’yla ilgili twit atmazsanız,sizin isimlerinizi listeleyeceğim’ diyor.Türkiye’de milletvekillerini yöneten bir Trol.Bu da o milletvekilleri açısından utanç verici.

Ey trol ordusu, beni Savunma Sanayiine, teknolojiye karşı çıkıyor gibi gösteremezsiniz. Terörle mücadelenin kahramanları, Savunma Sanayii’nin kahramanları, Milli Gemi projesini yapanlar, En iyi askeri pilotlar kumpaslarla cezaevine atıldığında onların yanında ben vardım. Biz vardık.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Genelkurmay Başkanı terör örgütü lideri, TSK terör örgütü ilan edildiğinde, bütün yurtsever subaylar içeri atıldığında, Milli Gemiyi yapanlar Hasdal’da ölüme terk edilirken onların yanında dimdik duran CHP’yi ya da Veli Ağbaba’yı savunma sanayiine, terörle mücadeleye, teknolojiye karşı gibi göstermek kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir.

Bize böyle bir iftira ve yalan atmak hiçbir ahlaka hiçbir vicdana sığmaz. Bunları ben söylemiyorum. Mevlüt Uysal dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi söylüyor.  Bu belgeler gerçek değilse o zaman 41 trilyon nereye gitti?  Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede?

Gündem değiştirmeye devam ediyorlar ama biz Türkiye’nin gerçek gündemini takip etmeye devam edeceğiz. Dolar 7,24 olmuş, insanlar açlıktan kırılıyor. 18 milyona yakın işsizimiz var. İnsanlar 1177 Lirayla geçime zorlanırken biz bu gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin gündemi ekonomi. Türkiye’nin gündemi yokluk, açlık, işsizlik, korona. Biz bu gerçekleri söylemeye devam edeceğiz."

ifadelerini kullandı

kaynak: veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy