CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda AKP’ye seslendi;  “Dolar artınca halk dolar satsın, deprem olunca halk yardım yapsın, kriz olunca halk kemer sıksın, salgın olunca halk para versin. Madem, zor günler için halk var, o zaman size ne gerek var?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan kampanya, belediyelerin başlattığı kampanyaya İçişleri Bakanlığının müdahalesi, Şeker Fabrikaları özelleştirmesi ve Tank Palet Fabrikası satışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, Koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında salgından etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletip, başta hekimler olmak üzere,virüs mücadelesinde emek veren herkese şükranları iletti.

ŞEKER, SADECE ŞEKER DEĞİLDİR; ŞEKER KÜSPEDİR, ŞEKER ALKOLDÜR, ŞEKER VATANDIR.

“AKP döneminde, on sekiz yılda 800'e yakın KİT'in özelleştirildiğini gördük ancak bunların 2 tanesini gündemle de ilgili olduğu için paylaşmak istiyorum” diyen Ağbaba, “Özellikle şeker fabrikalarının satışının yarattığı olumsuz sonuçları aktaracağım.Geçtiğimiz dönemde 25 Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili "Şeker şeker vatandır, satılamaz." diyerek bütün Türkiye'yi gezdik; yalvardık, yakardık ama maalesef  iktidara, AK Parti'ye anlatamadık. "Şeker, sadece şeker değildir;şeker küspedir, şeker alkoldür, şeker vatandır." dedik ve haklı çıktık . Şeker fabrikaları özelleştirildi ve bu memleketin fakir fukarası virüsten korunmak için elini yıkayacak alkol bulamıyor şu anda. Ne yaptı tedbir olarak? Tedbir olarak vergileri kaldırdı, sıfır vergi yaptı ve dünyanın en büyük etil alkol üreticilerinden, şeker üreticilerinden biri olan Türkiye şu anda dünyadan alkol dilenecek duruma gelmiş durumda maalesef. Bunu yapanlara yazıklar olsun diyoruz “ dedi.

MADEM, ZOR GÜNLER İÇİN HALK VAR, O ZAMAN SİZE NE GEREK VAR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ne diyorduk? "Dünya bizi kıskanıyor." "Ey, Merkel…" "Ey, Macron…" "Ey, Trump…" diyorduk ama Trump kişi başına 2 bin dolar para dağıtıyor, Merkel  ve Macron vatandaşından IBAN topluyor , Sayın Erdoğan ise vatandaşına, fakir fukaraya sanki para vermiş gibi IBAN dağıtıyor. Trump 2,2 trilyon dolarlık paket açıklamış, Merkel 750 milyar euroluk destek  veriyor , Macron 300 milyar euro destek vereceğini açıkladı, Türkiye 14,3 milyar dolar vermiş. Hem vatandaşına para vermiyor  hem de üstüne para istiyor. Dünya, halkına el uzatırken Türkiye, vatandaşına el açıyor, geldiğimiz durum bu. Dolar artınca halk dolar satsın, deprem olunca halk yardım yapsın, kriz olunca halk kemer sıksın, salgın olunca halk para versin. Madem, zor günler için halk var, o zaman size ne gerek var?”İfadelerini kullandı.

ENSAR ,TÜGVA,TÜRGEV BAĞIŞ TOPLADIĞI ÜLKEDE BELEDİYELERİN BAĞIŞ TOPLAMASI YASAKLANIYOR

 İçişleri Bakanlığının belediyelerin bağış toplamasını engellemeye yönelik genelgesini sert sözlerle eleştiren Ağbaba, “Ankara, İstanbul başta olmak üzere  11 Büyükşehir Belediye Başkanımız üç gün önce milletinden bağış toplayarak fakire fukaraya dağıtmak için kampanya açtı. Bu memlekette vakıflar bağış toplar, bu memlekette dernekler bağış toplar, Ensar Vakfı bağış toplar, TÜRGEV toplar, TÜGVA toplar sorun yok, 15 Temmuz şehitlerinin paralarını yiyenler, Beşiktaş şehitlerimiz  için toplanan parayı  iç edenler bağış toplar, deprem paralarını sağa sola harcayanlar bağış toplar ama CHP'li belediyeler bağış toplayamaz. Bu, koronavirüs kadar tehlikeli bir zihniyettir. Allah sizin gözünüzü doyursun. CHP’li belediyeler gönüllü bağış toplarken kendileri memurlardan tehditle para topluyor” şeklinde konuştu.

TANK PALET FABRİKASINDA ARABA ÜRETİYORLAR

Tank Palet Fabrikası’nın satış skandalının Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç  tarafından oraya çıkarıldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “2018 yılı  aralık ayında böyle gizli kapaklı kaptı kaçtı, bir baktık ki millî ve yerli Tank Palet Fabrikası satılıyor. Kime satılıyor? AKP’nin yandaşı,parti yönetici Ethem Sancak'a. Bu Sancak ailesinde ne aradınız, ne buldunuz bilemiyorum? Etem Sancak bu işi Katar Silahlı Kuvvetleriyle ortak alacağını söyledi. Tank Palet Fabrikası bizim eylem yapmamıza, Engin Özkoç'un bağırmasına, Genel Başkanımızın her yerde dile getirmesine rağmen Katarlılara satıldı. Ne için? Tank üretmek için. On altı ay geçti, on altı ay, bir tane çivi çakabilmiş değiller. Ne yapıyor? BMC, orada araba üretiyor.”dedi.

İDLİB'DEKİ ASKERİMİZ NEYSE TANK PALET FABRİKASI DA ODUR.

“Tank Palet, millîliğin ve yerliliğin turnusol kâğıdıdır” diyerek konuşmasını sürürden Ağbaba,”Eğer bir insan Tank Paletin satışını savunuyorsa o, millî ve yerli değildir.Tank Palet, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir unsurudur, ikinci ordu neyse, Hakkâri'deki bir tabur neyse, İdlib'deki asker neyse Tank Palet Fabrikası da aynıdır. Nasıl ki bir askerimiz, bir bölüğümüz bir başka Silahlı Kuvvetlerin emrine verilemezse, verilirse bu ülkeye ihanetse Tank Paleti satmak da ihanettir, vatana ihanettir. Herkesin, kendine milliyetçiyim diyenlerin, yerliyim diyenlerin turnusol kâğıdıdır. Bakalım ne kadar yerlisiniz ne kadar millîsiniz? Hiç aklımıza gelir miydi şöyle bir kanun teklifi vermek: "Askeri fabrikalar, deniz tersaneleri özelleştirilemez." diye? Bunu da bize yaptırdınız. Tank Paleti satanlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerlerini başka Silahlı Kuvvetlerin emrine veren insanlardır ve bunlar tarihte nasıl anılıyorsa yarın da öyle anılacaktır.”dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy