Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisinin eşlik ettiği Vali Süleyman Kamçı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençleri ziyaret etti. Gençlerle bayramlaşarak harçlık dağıtan Vali Kamçı, gençlerin alkışları arasında karşılandı. Gençlere hangi sınıfa gittiğini ve ders durumlarını soran Vali Kamçı, gençlere harçlıklarının olup olmadığını da sordu. Gençlere “Kaç paran var?” diye soran Vali Kamçı’ya bazı gençler, “Sizinle ilk olacak” cevabını verdi.


Vali Kamçı’nın ziyareti sırasında gençler tek sıraya girerek protokol üyeleri ile bayramlaşıp, Vali Kamçı’dan zarf içerisine konulmuş olan harçlıklarını aldılar. Vali Kamçı, bir gence nereli olduğunu sorusuna “Battalgazi” cevabını alınca, “Battalgazi kimdir? Hiç duymadın mı Battalgazi’yi” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine genç, “Cüneyt Arkın” cevabını verdi. Vali Kamçı, almış olduğu cevap üzerine, “Cüneyt Arkın, Battalgazi gibi olur gibi biriydi. Ama, o çok eskide yaşamış bir büyüğümüz, kahramanlıkları olan birisi. Cüneyt Arkın gibi gösteriş yapan birisi değil. Gerçekten yapan birisi” dedi.


Bayramlaşma esnasında gençlerle sürekli esprili konuşmalar yapan Vali Kamçı, bir genç cep telefonu isteyince, “Hocam o olmaz” diyerek, yurt idarecilerinden gencin telefonla konuşmak istediği zaman konuşturulması talimatını vererek, “Yavuklun mu var, ne oluyor ya” dedi. 


Vali Kamçı, gençlerle yakından ilgilenerek zaman zaman saçlarını okşayıp, bağrına bastı. Vali Kamçı, gençlere yurt ile ilgili sorun ve sıkıntıları olup olmadığını da sordu, ancak gençler herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade ettiler.

VALİNİN YETİŞTİRME YURDU ZİYARETİNDE İLGİNÇ DİYALOGLAR YAŞANDI

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Kurban Bayramı nedeniyle ziyaret ettiği Sevgi Evleri’nde kalan minik çocukları makam aracına bindirerek, gezdirdi. Gaziantep’ten tanıdığı Vali Kamçı’yı Malatya Kız Yetiştirme Yurdu’nda görünce şaşıran genç kız ile Kamçı arasında ilginç diyaloglar yaşandı. 


Vali Süleyman Kamçı, Kurban Bayramı nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Malatya Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukları ziyaret etti. Vali Kamçı’nın Gaziantep Valiliği sırasında bu ildeki yetiştirme yurdunda kalan genç bir kız, Vali Kamçı’yı karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Vali Kamçı’nın “Sen benim buraya geleceğimi biliyor muydun?” sorusuna genç kız, “Şaşırdım biraz” cevabını verdi. Vali Kamçı, “Nasıl şaşırdın. Sen Malatya’ya vali olarak gelmemden memnun değilsin galiba” esprisini yaptı. Genç kız ise, valinin değiştiğini bilmediğini ve kendilerini yurtta görünce şaşırdığını söyledi. Bunun üzerine Vali Kamçı, “Valinin değiştiğini bilmiyor musun, sana söylemediler, beni görünce de bu adam burada ne yapıyor dedin” diyerek genç kız ile olan esprili diyaloğunu sürdürdü.


Sevgi Evleri ziyaretinde ise Vali Kamçı’ya balkona çıkan minik bir kız çocuğu “Dede” diye bağırdı. Vali Kamçı’nın “Ne diyorsun kız?” sorusuna ise minik kız “Gel” diyerek karşılık verdi. Vali Kamçı balkona yaklaşınca “Dede” diye bağıran minik kız sustu.


Vali Kamçı, Sevgi Evleri’nde kalan bazı çocukları makam aracına bindirerek, kampus alanı içerisinde gezdirdi. Çocuklar makam aracının önündeki yanıp sönen ışıklara merakla bakınca Vali Kamçı da yere çömelerek çocuklara ışıkları gösterdi ve her geldiğinde onları gezdireceğini söyledi.


Huzurevini de ziyaret eden Vali Kamçı, burada yaşlılarla sohbet edip, bayramlarını kutladı. 

Editör: İbrahim Halil Aksoy