Malatya futbolunun renkli simalarından malzemeci Ramazan Özerdil, meslekte 25 yılı geride bıraktı. 


Malatyaspor'da görev yaptığı süre içerisinde birçok yönetim, teknik heyet ve futbolcuyla çalışma fırsatı bulunan Ramazan Özerdil, 25 yıl boyunca yaşanan birçok önemli gelişmenin de yakın tanığı.


İHA muhabirine konuşan emektar malzemeci, “Malatyaspor'da başladığım meslekte, kulüp amatör kümeye düşünce ben de ayrılmak zorunda kaldım. Sağ olsun Yeni Malatyaspor'un o zaman ki kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu bana sahip çıkarak, yeniden işe dönmemi sağladı. Emekliliğime az bir zaman kaldı” ifadelerini kullandı.


"METİN KAYA ÇAĞLAYAN VE NURETTİN SOYKAN DÖNEMİNDE DE ÇALIŞTIM"
25 yılda birçok yönetim, teknik heyet ve futbolcuyla çalıştığını kaydeden Özerdil, “Aşağı yukarı 15 başkanla çalıştım. Bu başkanlar arasında Metin kaya Çağlayan ve Nurettin Soykan da var. Malatyaspor'da birçok önemli gelişmeye şahitlik ettim. İyi yönetilen dönemlerini de gördüm, kötü dönemlerini de gördüm. Tabi meslek etiği olarak hiçbir zaman şahit olduklarımı bir başka yerde anlatmadım. Burası benim evim. Malatya futboluna emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Günahıyla sevabıyla herkes buraya emek harcadı sonuçta” dedi.


"MALATYASPOR'A ÇOK ÜZÜLDÜM"
Malatyaspor'un amatör kümeye düşmesine çok üzüldüğünü de belirten Ramazan Özerdil, “Malatyasporspor'un şu haline çok üzülüyorum. Tabi Yeni Malatyaspor da bizim kulübümüz. Aldığı sonuçlarla seviniyor-üzülüyoruz. İnşallah daha iyi yerlere gelecek takım. Ben Yeni Malatyaspor'un alt yapısında çalışıyorum. Burada da tam aile ortamı var” şeklinde konuştu.


"MALATYASPOR'U MAHMEYE VERMEDİM, HAKKIMI HELAL EDİYORUM"
O günleri anlatırken duygulandığı gözlenen Ramazan Özerdil, “İnanın o günler anlatılmaz, yaşanır. Neleri görmedik ki. Kulübün parasız olduğu dönemlerde aylarca maaş almadan çalıştığımızı biliyorum. Kulüp kapanma aşamasına geldiğinde içerde maaşlarımız kaldı. Kulübü dava edenler oldu. Ben ekmek yediğim yere bunu yapamadım. Ne hakkım geçtiyse helal ediyorum. Tabi o zaman ki dostluklar da bambaşkaydı. Benim en yakın arkadaşım kulübün diğer malzemecisi rahmetli Bektaş Koç'tu. Çok iyi bir insandı. Tam bir dosttu. O kadar özlüyorum ki onu, Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı

MALATYASPOR'UN EFSANE KALECİLERİ BULUŞTU

1966 yılında kurulan Malatyaspor’un ilk kalecileri olan Yusuf Mor, Naci Şavata ve Vedat Erdoğan bir araya geldi.


.

Editör: İbrahim Halil Aksoy