Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık seçimlerinin normal olmadığını belirterek, görevinden istifa etmişti. Karatepe’yi öğrencileri ve çalışma arkadaşları çiçekler ve alkışlar ile fakülteden uğurlamışlardı. Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan mesajlar adeta sevgi seline dönüştü.

Yazılanlardan bir kaç tanesi ;

Semih Özcan: Cevat Hoca 12 Eylül öncesine ve dönemine damgasını vuran bir kişiydi. Bu nedenle ilk doğal dekanımızdı. Sanırım artık ikinci doğal dekanımız da var. Yalçın Karatepe adı benim için artık hiç bir zaman değişmeyecek, gerçek SBF dekanıdır. Sonsuza dek.. Benim beynimde,yüreğimde ve bilincimde istifası geçerli değildir.

Nigar Karataş: Hocam sizin okulumuza verdiginiz degeri yaptiginiz isleri gormemek icin kor olmak gerekiyor diye dusunuyorum. Keza biz mezunlar bile okulumuz emin ellerde ilerliyor diye gurur duyduk sizin doneminizde. Talihsiz bir secim yoklamasi yapilmis. Secime katilanlarin bireysel degerlendirmelerde bulunduklarini dusunuyorum.keske okulumuzun gelecegini dusunmeyi tercih etselerdi. Tesekkur ediyoruz emekleriniz icin.

Nergis Mütevellioglu: Sevgili Yalçın Hocam, ülkede korku, koltuk, ikbal uğruna boyun eğen bu kadar çok “akademisyen” varken istifanız çok üzücü ancak sürpriz değil. Bu dönemde bir dekan olarak "İfade özgürlüğüne, akademik özerkliğe ve hukukun üstünlüğüne inanan bir yönetim anlayışı sergileme" k çok nadide bir tavırdı. Görev süreniz boyunca Mülkiye geleneğine layık onurlu duruşunuz dolayısıyla sizi bir kez daha kutluyor ve saygıyla selamlıyorum. Hem içim yanarak hem de Mülkiyeli olmaktan bir kez daha gurur duymamızı sağladığınız için sonsuz teşekkür ederek. (İdare ve Siyaset,1974).

Ali Güngüt: Bir işe yarayacağını bilsem, hemen "Yapma Hocam" diye bir pankart kapıp okulunun önünde dikilir ve sizi bu kararınızdan vazgeçirinceye kadar da oradan ayrılmazdım....Ya da o kudretim olsa bu kararınızın kabul edilmesine engel olurdum.

Muzaffer Gür: Fakültelerde birçok öğretim üyesi görev yapar.Ancak bazı hocalar öne çıkar ve adeta öğrencilerinin gözünde çok farklı bir konumda olur. Bizim İktisat fakültesinde hep böyle olmuştur.Adeta dama taşıdır.Sayın Dekanım da böyle bir konumda ayrılması son derece kayıptır.

Yalçın Karatepe Kimdir? Peki

Prof. Dr. Yalçın Karatepe 14 Ekim 1964’de Malatya, Doğanşehir’de doğdu. Doğanşehir Karşıyaka İlkokulu, Doğanşehir Ortaokulu ve Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü kazandı.
 
Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra ABD University of New Orleans’da ekonomi alanında yüksek lisans (1991), yine aynı üniversitede finans alanında doktora eğitimini tamamladı. Askerlik görevinden sonra mezun olduğu Ankara Üniversitesi SBF’de öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başladı. 1997 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanı aldı. Kısa süre sonra ise fakültenin dekan yardımcılığı görevine getirildi. Ekim 2011’de yapılan dekanlık seçimini kazanan Prof. Karatepe’nin 10 Şubat YÖK tarafından dekanlık görevine atandı. Karatepe, 35’den fazla yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. Uzun yıllar TRT’de ekonomi-politik alanında yorumculuk yaptı. Karatepe aynı zamanda Türk Finans Derneği’nin başkanlığını da yaptı. 


Editör: İbrahim Halil Aksoy