Malatya’da faaliyet gösteren iki farklı kuaför, farklı bir projeye imza attı. Erkan ve Mehmet Fırat isimli kuaförler aldıkları karar ile erkek ve kız yetiştirme yurdu ile Sevgi Evleri’nde kalan çocukların saç kesimlerini ücretsiz olarak yapıyorlar.
Malatya Kuaförler ve Berberler Odası Ramazan Toptaş, oda olarak ta destek verdikleri bu proje ile Sevgi evlerindeki kız çocukların saç kesimini kuaför Erkan, erkek çocukların saçlarını ise Kuaför Mehmet Fırat’ın üstlendiğini söyledi. Başkan Toptaş, “Bu çocuklar hepimizin çocukları, yetim çocuklar. Bize bir talep geldi, bu talebi biz oda olarak üstlendik. Oda ve yönetim kurulu bunların giderlerinin hepsini karşılıyor. Bütün çocukların, kız ve erkek çocukların saç kesimini berberler odası olarak biz üstlenmişiz. Görev sürece devam ettiği sürece o çocukların saç kesimini üstleneceğimizi burada bildiriyorum” dedi.


Kuaför Erkan Aktaş ise, “Yıllar önce Türkiye gündemine Malatya adına kara bir leke olarak düşen Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme Kurumu dayak olaylarından sonra, Malatyalı iş adamları (MİAD) sevgi evlerini yatıktan sonra Malatya'daki sahipsiz çocuklara Malatyalı iş adamlarıyla Malatya halkı sahip çıktı. MİAD Sevgi Evleri yuvasına biz de kuaförler odası olarak sahip çıkıyoruz. Oradaki kız ve erkek çocuklarının saçlarını yıllardan beri zaten ücretsiz kesiyoruz. Bundan sonra da bu tutumumuz devam edecek. O kara lekeyi Malatya kamuoyundan, Malatya üzerinden silmek için bu çocuklara sahip çıkıyoruz. Aynı zamanda huzur evi, sevgi evleri gibi sosyal sorumluluk projeleri içinde her zaman olacaktır Malatya Kuaförler Odası. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Esnaflarımızın da çevremize duyarlı olmasını, bu tür şeyleri bize öneri, bir tavsiye olarak getirmeleri memnun eder bizi. Duyarsız kalmayın diyorum ben. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy