Yeşilyurt Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Tasavvuf Musiki Yaşatma ve Koruma Derneği (TAMUYAD) ile “Alem Sana Hayran” tasavvuf müziği konseri düzenledi. Dün Kongre Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda düzenlenen tasavvuf müziği konserini Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, TAMUYAD Başkanı Sadettin Çevik, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Abdulvahap Şerefhanlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

POLAT, “HZ.MUHAMMED (S.A.V) İYİ VE DOĞRU ANLAYAN YANLIŞ YAPMAZ”
Konserin açış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hz. Muhammed’i iyi anlayan ve onun hayatını iyi öğrenen bir insanın yanlış yapmayacağını söyledi. Kutlu Doğrum Haftası etkinliklerinde Peygamber Efendimizi daha iyi anlama fırsatı yakaladıklarını vurgulayan Başkan Polat, “Peygamber Efendimizin hayatını aslında her yönüyle anlamamız ve öğrenmemiz gerekiyor. Onun hayatını öğrenen ve onun hayatını kendisine örnek edinen bir insan yanlış yapmaz. Hz. Muhammed (S.A.V. ) izlediği o güzel yolu takip edersek, hayatımızı hep doğruluk üzerine yaşarız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca önümüzdeki bir hafta içinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli organizasyonların yapılacağını ifade eden Başkan Polat, “Kutlu Doğum Haftası’nda düzenlenecek programlarda Peygamber Efendimizi çeşitli programlarla anacağız ve öğreneceğiz. Öncelikle bizler Peygamber Efendimiz çok iyi öğrenip anlayacağız, sonrada geleceğimizin büyükleri olan çocuklarımıza Peygamber Efendimizi çok iyi anlatacağız. Bizlerin de bu yolda ufak bir katkımız olsun diye TAMUYAD’la bir etkinlik yaptık. Emeği geçen tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy