2016 KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM 2016 KPSS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar sonuc.osym.gov.tr'den KPSS yerleştirme sonuçlarını sorgulayabiliyorlar. İşte KPSS yerleştirme sonuçları ve ayrıntılar.. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)-2016/1 yerleştirme sonuçları açıklandı.

 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, "Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" işlemleri tamamlandı. Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi "https://sonuc.osym.gov.tr"den T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

KPSS sonuçları ise saat 16:30'da ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak.

 

Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. 

 

 

KPSS 2016 LİSANS SONUÇLARI BUGÜN 16.30'DA AÇIKLANACAK

 

22-29 Mayıs tarihlerinde yapılan KPSS Lisans sınavı sonuçlarının da bugün 16.30'da açıklanacağı duyuruldu. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM sonuç açıklama sayfasından ulaşabilecekler.

 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
Editör: İbrahim Halil Aksoy