MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin ardından 'teşekkür' turuna devam ediyor. Bahçeli, Amasya'da vatandaşlara hitap etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Türkiye ateşten gömlek giymişken siz hangi yüzle konuşuyorsunuz!" dedi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Tek adam" ifadesi kullanmasını da sert bir dille eleştirerek, "Milli bekamızın soğan kadar da mı değeri yoktur. PKK'ya niyet borcu varsa söylesin. 'İmdat' desin, yardım edelim, düştüğü çukurdan çekip çıkaralım" diye konuştu.


Öte yandan Bahçeli, Doğu Akdeniz ve Suriye'nin kuzeyindeki gerilimlere de değinerek ABD'ye tepki gösterdi. "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin sinir uçlarına basan vahim gelişmeler karşısında da var olu-yok oluş mücadelesinin eşiğinde olduğumuz çok açıktır" diyen Bahçeli, "Bağımsızlığımız ve bekamız ateş hattındadır. Fakat teslim olmayacağız, alttan almayacağız, zulme müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bahçeli, "Milli bekanın soğan kadar değeri yok mu? Kurulan tuzakları milli güç imkanlarıyla bozmalıyız. Derinliği 30 km'yi bulan güvenli bölge acilen kurulmalı. Fırat'ın Doğusu ateşe verilmelidir." ifadelerini kullandı. 

Editör: İbrahim Halil Aksoy