Coğrafi yapısı nedeniyle en zor ulaşım ağına sahip Pütürge’de yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi 13 kilometre uzunluğundaki Üçkaya, Yazıca, Başmezra grup yolunda bakım, onarım, kısmi kaplama ve yama çalışmaları yapıyor. Uzun yıllardır yapılmayı bekleyen yolu Büyükşehir Belediyesinin yapmaya başlaması bölge halkını da sevindirdi.


Kış aylarının bölgede çetin geçmesi ve uzun yıllar her hangi bir bakımın yapılmaması sonucu yolun aşırı yıpranması bölge halkının ulaşımını olumsuz etkiliyordu. Saha taraması çalışmaları kapsamında acil yapım programına alınan grup yolu, sürdürülen çalışmalarla standartlara uygun hale getiriliyor.


Yolda ilk olarak gerekli altyapı çalışmalarını yapan Büyükşehir Belediyesi, güzergâhta ihtiyaç duyulan noktalara dolgu yaparken, ayrıca keskin virajlarda da genişletme yaptı. Kısmi asfalt kaplama ve yama çalışmaları ise halen devam ediyor.
Grup yolunun yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren bölge halkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
Yolun çok uzun zamandan beridir yapılmasını beklediklerini ifade eden vatandaşlar, “Kış aylarında ulaşımımız çok zor oluyor. Yazın ise bozulan yolda araçlarımız zorlukla gidebiliyordu. Her tarafı delik deşikti. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu durumu mahalle ziyaretlerimizde gördü. Şimdi de problemimizi çözüyor. Allah razı olsun. Pütürge’nin birçok noktasında Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Belediyecilik anlamında verilen hizmetler bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy