Malatya’nın uzun bir süreden beri gündeminde bulunan ve AK Partili milletvekillerinin sürekli takip ettiği Beylerderesi’ne gölet yapılması projesi Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 'Yeşilvadi Projesi' adı altında yapılmaya başlanıyor. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı yazılı açıklamada, “Beylerderesi’ne gölet yapılması ile ilgili olarak sürekli girişimlerde bulunmuş ve bu konuyu sonuna kadar takip ediyorduk. Artık işin inşaat seviyesine geldik ve Malatyalılara bir hayalin, bir önemli projenin daha hayata geçiriliyor olmasının müjdesini vermekten dolayı çok mutluyum. Beylerderesi Göleti'nin yapım ihalesi 8 Ekim 2015 tarihinde yapılacaktır. Bu önemli proje Malatya’mıza ve Malatyalılara hayırlı olsun” dedi.

“1.5 YIL İÇERİSİNDE BİTİRİLECEK”
Beylerderesi Yeşilvadi Göleti’nin 8 Ekim 2015 günü DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edileceğini açıklayarak, projenin teknik konuları hakkında da bilgi veren Milletvekili Çalık, “Göletimiz talvegden yüksekliği 31.75 metre, temelden yüksekliği 38.75 metre, kret uzunluğu 249,00 metre, silindirle sıkıştırılmış beton baraj tipindedir. Baraj sulama amacı ile inşa edilecektir. Gölet projemiz Beylerderesi üzerinde yer almaktadır. Göletin inşaatına başlama tarihi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. İşin süresi ise yer tesliminden itibaren 500 gündür, yani 1.5 yıl içerisinde Beylerderesi Göleti bitirilerek hizmete girmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Çalık, Beylerderesi Vadisi üzerinde aynı anda 1 baraj ile 1 göletin yapılmış olacağını belirterek, “Malatya’nın güneyini ve batısını baraj ve göletle donatıyoruz. İnşaat çalışmalarına başlanılacak olan İnekpınarı Barajı ve Beylerderesi Göletimiz ile Sütlüce, Alişar, Kemerköprü, Hatunsuyu ve Dilek bölgemiz ile Eskimalatya’nın önemli bir bölümünün sulama suyu sorununu bu iki önemli projemiz ile çözmüş olacağız. Beylerderesi Göletimiz sulama suyunu sorununun yanında ilimiz içinde önemli bir prestij ve sosyal donatı projesi olacak. Ben bu iki projemizin hayata geçirilecek olmasından dolayı katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, AK Parti Malatya milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğüne ve DSİ Bölge Müdürlüğü’ne, AK Parti İl teşkilatıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy