Malatya'da tüp gazın patlamasıyla meydana gelen ve 1 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği yangın, meclis gündemine taşındı.
Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt ilçesine bağlı Cemal Gürsel Mahallesi Hafize Sokak’taki bir evde bulunan tüp gazın patlamasıyla nedeniyle meydana gelen yangında evde bulunan 85 yaşındaki yatalak hasta Hacı Kaya yaşamını yitirmiş, 6 kişi ise kendi çabaları ile kurtulmuştu. Aileye yardımcı olmak isteyen Yeşilyurt Belediyesi, Kasım ayı Meclis toplantısında aileye yardım kararı aldı. Yangın sonrası olay yerine giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yangından kurtulan aileyi ziyaret etti ve yanan evi inceledi. Yangında yaşamını yitiren Hacı Kaya’nın ailesine başsağlığı dileyen Polat, gerekli desteğin sağlanması için tespit yapacaklarını ve en kısa sürede gereken ihtiyaçların karşılanması için çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Yanan ev bugün Yeşilyurt Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısında gündeme geldi. Toplantıda konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Polat, destek çalışmalarının başlatıldığı ve ailenin her türlü ihtiyacının karşılamak için tespit çalışması yapıldığını ifade ederek, aynı zamanda tüm meclis üyelerinin de kendi imkanları ile aileye yardımcı olmak adına bir çalışma yapılabileceği önerisinde bulundu. Meclis üyeleri tarafından olumlu karşılanan Başkan Polat’ın önerisi doğrultusunda Yazı İşleri Müdürü Erkan Dikenli görevlendirildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy